Hlavní obsah

Domluveno. Slavia má staronového trenéra

Necelé dva týdny poté, co byl od mužstva odvolán kouč Martin Štrba, má hokejová Slavia nového trenéra. K aktuálně desátému týmu tabulky Chance ligy se po devíti měsících jako hlavní trenér vrací Miloš Říha mladší, který červenobílé vedl minulé dvě sezony. Jeho asistentem bude Pavel Kolařík, brankáře bude mít i nadále na starosti Roman Málek.

Foto: David Vošický, https://hc-slavia.cz/

Miloš Říha mladší se vrací do Slavie.

Článek

Říha vedl Slavii poslední dva ročníky spolu s Janem Srdínkem, před aktuální sezonou ale po vzájemné dohodě v klubu skončili a nahradili je Martin Štrba s Jiřím Doležalem. Ti byli pro neuspokojivé výsledky po porážce v Sokolově 13. ledna odvoláni.

„Vybrali jsme trenéra, který dobře zná naše prostředí a o kterém víme, jak pracuje. Slavii sledoval i v průběhu sezony, a když jsme ho oslovili, tak o působení v Edenu projevil zájem," říká sportovní manažer Slavie Jiří Veber, který spolu s Kolaříkem mužstvo dočasně vedl po Štrbově odvolání a získal s ním čtyři body ve třech zápasech.

S Říhou, jenž v sezoně 2019/20 dělal svému otci asistenta u seniorského národního týmu, se Pražané domluvili na kontraktu do konce tohoto ročníku, přestože původním záměrem bylo získat jej na delší období.

„To ale neznamená, že u nás nezůstane i po sezoně, máme o něj zájem a jsme domluveni, že o tom budeme dále jednat. Každopádně jsme chtěli, aby nový trenér nastoupil k týmu co nejdříve," dodává Veber.

Obnovenou premiéru na střídačce Slavie zažije Říha už v pondělí večer v domácím utkání proti Havířovu.

„Vím, že Slavia není v jednoduché situaci, proto jsem se rozhodl přijmout nabídku a věřím, že jí společnými silami pomůžeme k lepším výsledkům. Je pro mě výhoda, že znám prostředí v Edenu a výborně vycházím se všemi v klubu, v realizačním týmu i s hráči," tvrdí osmatřicetiletý kouč, jenž v minulosti jako hlavní kouč vedl i extraligové Pardubice a prvoligové Litoměřice.

Reklama

Související témata: