Hlavní obsah

Forsbergova klička během hry? V Litoměřicích se i díky ní přepisovala historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pořádnou kuráž a zdravou drzost prokázal finský útočník Litoměřic Markus Korkiakoski. V rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání první ligy vytáhl během hry při samostatném úniku slavnou Forsbergovu kličku. Gól ze druhé třetiny byl navíc vítězný, Severočeši porazili Třebíč 4:1 a poprvé v historii postoupili do semifinále play off.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Markus Korkiakoski v dresu prvoligových Litoměřic

Článek

Dvaatřicetiletý finský šikula dostal ve 27. minutě od Jiřího Jebavého nádhernou přihrávku za obranu. A měl tolik času, že si mohl dovolit fintu, kterou hráči zkoušejí maximálně během rozstřelu, kdy na ně zezadu nedotírají obránci.

Korkiakoski ukázal nádhernou kličku ve stylu „pojď sem, kam jdeš“, kterou slavný Švéd Peter Forsberg rozhodl nájezdový rozstřel ve finále olympiády 1994 v Lillehammeru proti Kanadě.

A v provedení útočníka Litoměřic vypadala finta podobně hladce. Naznačení bekhendového blafáku, pak nečekané stažení kotouče do bekhendu. Brankáře si nechal odklouzat a jednou rukou poslal puk do sítě.

Stadion šel do vedení 2:0, nakonec ho navýšil na 4:1 a mohl se radovat z postupu mezi elitní čtyřku. Čtvrtfinále ovládl 3:2 na zápasy. „Série byla velmi vyrovnaná. Pro spoustu kluků to byl parádní zážitek a pro některé úplně nový. Doufám, že si to všichni užijí a další den začneme s přípravou na dalšího soupeře,“ říkal pro klubový web trenér František Ptáček.

V premiérovém semifinále Litoměřice vyzvou Zlín, začínat budou v úterý a ve středu doma. Tentokrát už se bude hrát na čtyři vítězná utkání. Druhou dvojici tvoří Vsetín a Jihlava, která zaskočila suveréna základní části Porubu.

Reklama

Související témata: