Hlavní obsah

Hokejisté Šumperku potvrdili, že budou hrát v první lize

Zástupci Šumperku definitivně potvrdili, že budou hrát v první hokejové lize. Vracejí se tak do druhé nejvyšší soutěže po čtyřech letech. Draci si vybojovali právo účasti po předčasném ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru jako vítězové základní skupiny Východ ve druhé lize. Šumperk se zároveň dohodl na spolupráci s extraligovými Vítkovicemi.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Šumperku budou hrát druhou nejvyšší soutěž

Článek

"Po důkladném zvážení všech rizik a naopak prestiže nabízené soutěže jsme se rozhodli soutěž přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška na Šumpersku nebo i ze vzdálenějšího okolí," řekl klubovému webu ředitel Draků Vladimír Velčovský.

"Snahou klubu bude se pohybovat v klidných vodách tabulky, naplňovat Škoda arénu a hlavně dodržovat všechny své závazky. Kdo má vůli jakkoliv pomoci, cestu si jistě najde. Pro fanouška je nejsnazší cestou přijít se podívat na zápas," prohlásil Velčovský.

Přiznal, že se klub musí vyrovnat s dopady pandemie. "Sezona bude velice těžká. Prakticky celý svět je během několika měsíců vzhůru nohama. Několik stěžejních partnerů klubu se dosud nevyjádřilo, jestli jsou schopni klubu pomoci. Někteří zůstávají na stejných pozicích, jiní museli alespoň prozatím podporu ukončit," řekl Velčovský.

Ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu

"Také z tohoto důvodu si nedokážu představit, že by se soutěž měla hrát bez diváků nebo pouze s omezeným počtem. Ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu, to je si potřeba férově říci," podotkl.

Hráči Šumperku absolvují první část letní přípravy individuálně. "Bylo to poměrně složité rozhodování, neboť jsme v Šumperku započali s týmovou letní přípravou, která měla své nesporné klady. Ovšem například naše kabina a její uspořádání prakticky vylučují její použití za současných podmínek," uvedl Velčovský.

"Pokud se podíváme do jiných sportů, vidíme, že prakticky ihned se započatým společným tréninkem se objevily případy nákazy. Také tomuto se chceme vyhnout a smyslem tohoto rozhodnutí je maximálně chránit zdraví všech hráčů," uvedl.

Posily z Vítkovic

Posily by měli Draci získat i z širšího kádru Vítkovic. "Nejedná se o spolupráci na bázi farmy, z toho jsme vyléčeni, ale o trvalé hostování dvou až šesti hráčů v Šumperku. Již vytipovaní hráči z kádru Draků potom budou mít vyřízené střídavé starty do Vítkovic s ambicemi dostat šanci v některém z jejich utkání," dodal Velčovský.

Šumperk ovládl základní část skupiny Východ se 103 body ze 40 zápasů a měl náskok 35 bodů před druhou Opavou. Původně měli o jedno místo v první lize hrát kvalifikaci vítězové play off skupin Sever, Střed a Východ. Po rozhodnutí svazu ale získaly právo účasti všechny tři nejlepší celky základních skupin. Vedle Šumperku ho využily i Vrchlabí a Kolín.

Reklama

Související témata: