Hlavní obsah

Hokejistům pardubické rezervy má pomoct z posledního místa v první lize Baďouček

Hokejisty pardubické rezervy povede v první lize trenér Václav Baďouček, který před dvěma měsících skončil v Plzni už po dvou zápasech nového ročníku extraligy. V roli hlavního kouče nahradila Davida Havíře, který se přesunul na pozici asistenta.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Baďouček na archivním snímku ještě coby kouč Karlových Varů.

Článek

Východočeši prohráli v druhé nejvyšší soutěži sedm z posledních osmi utkání a uzavírají tabulku s mankem čtyř bodů na předposlední Šumperk.

"Posílili jsme trenérský štáb o zkušeného kouče. Věřím, že týmu přinese nový impulz a pomůže nám odlepit se ze dna tabulky," uvedl sportovní manažer B-týmu Pardubic Tomáš Rolinek na klubovém webu.

Baďouček už v Pardubicích působil v roce 2015 jako asistent Miloše Říhy mladšího u extraligového mužstva. "Defacto všechny lidi kolem týmu znám, což je určitě výhoda. Znám i téměř polovinu mužstva, teď se musím seznámit se všemi a začít pracovat, abychom se zvedli. Pevně věřím, že kluci v sobě najdou morál a bojovnost, abychom tu špatnou sérii otočili a začali sbírat body," uvedl šedesátiletý kouč po prvním tréninku s pardubickým béčkem.

Předloni Baďouček dovedl Vrchlabí do první ligy, kde s ním pak obsadil čtvrté místo po základní části. V extralize jako hlavní kouč vedl v roce 2011 Karlovy Vary. Jako asistent působil vedle Karlových Varů a Pardubic také ve Znojmě a Kometě Brno, v první lize byl trenérem Mostu.

Reklama