Hlavní obsah

Zohorna podtrhl pardubický rekord. Dynamo při desáté výhře v řadě ale znovu přišlo o Koláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už desátou extraligovou výhru za sebou zapsali ve čtvrtek hokejisté pardubického Dynama a ustanovili tím nový klubový rekord. Při vítězství lídra tabulky 4:2 v Českých Budějovicích měl prsty hned ve třech gólech Tomáš Zohorna, jenž s bilancí 11+11 už znovu kraluje kanadskému bodování soutěže.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Dvořák z Pardubic, Tomáš Zohorna z Pardubic a Robert Kousal z Pardubic se radují z branky.

Článek

„Začali jsme opravdu výborně, měli pohyb, důraz a byli efektivní i v zakončení. Byli jsme na to dobře nachystaní, hráli zodpovědně, ale někdy od půlky utkání jsme začali dělali věci, které si nelze dovolit," mínil pardubický asistent Marek Zadina.

„Přehrávali jsme situace, měli spoustu vyloučených, takhle prostě nemůžeme působit. Z přesilovek jsme byli samozřejmě potrestaní, což se dalo čekat. Naštěstí nás to nestálo body," uvedl asistent pardubického kouče Radima Rulíka, jehož svěřenci nepoznali porážku od 13. října a bodově stoprocentní byli v posledních osmi zápasech.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Zohorna z Pardubic a Martin Hanzl z Českých Budějovic v utkání 20. kola extraligy.

Dynamu stále ještě chyběli potrestaní Adam a David Musilové, po zranění čelisti se vrátil do hry obránce Jan Kolář. Jenže ve 37. minutě pro něj zápas skončil, když ho zasáhl puk po Gulašově střele do obličeje a pardubický bek hned odjel na vyšetření do českobudějovické nemocnice. „Těžko bychom hledali v týmu většího smolaře," krčil rameny Zadina.

Motor stále ještě bez marodů Percyho, Vondrky i Hrachoviny zůstává v suterénu tabulky, když se proti lídru tabulky prosadil až ke konci dvakrát z přesilovek. Jenže předtím nabral čtyřgólové manko. „Doplácíme na špatnou produktivitu. Výsledek jsme začali honit až ve třetí třetině, to bylo dost pozdě. Do té doby byl náš hokejový projev dost ustrašený," říkal budějovický trenér Jaroslav Modrý.

Reklama