Hlavní obsah

Hokejová Slavia má nového trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová Slavia se rozhodla reagovat na neuspokojivé výkony i výsledky změnou na postu hlavního trenéra. Sešívané nově povede jednapadesátiletý Aleš Totter, jenž před necelými dvěma týdny skončil ve slovenském Popradu. Dosavadní kouč Slavie Daniel Tvrzník se přesouvá na pozici asistenta.

Foto: HC Slavia Praha

Nový trenér Slavie Aleš Totter

Článek

Chtěli se pohybovat na předních pozicích prvoligové tabulky, jenže realita je zcela opačná. A pro Slavii značně trudná. Pražané z posledních devíti duelů vyhráli jediný (a to ještě až po nájezdech nad rezervou Pardubic) a na předposlední příče mají jen tříbodový náskok na Frýdek-Místek.

„Výsledky našeho týmu jsou za očekáváním, trápí nás produktivita a často nezvládáme koncovky zápasů. Věříme, že nový trenér dodá týmu potřebný impuls a povede se nám zvrátit nepříznivý vývoj sezony,“ uvedl předseda představenstva klubu Stanislav Tichý.

„Pro mě je čest trénovat v klubu s takhle bohatou historií, jakou má Slavia. Je tady velice talentované mužstvo, těším se na práci s ním a věřím, že se nám povede ze současné situace rychle dostat,“ říká po svém nástupu Totter.

Před angažmá v Popradu působil jako hlavní kouč prvoligového Prostějova. Předtím rovněž dělal asistenta Václavu Prospalovi v Českých Budějovicích, které dokázali vrátit do extraligy.

Ve Slavii Totter projevil zájem spolupracovat se stávajícím realizačním týmem, jeho asistenty tedy budou Daniel Tvrzník a Pavel Kolařík. Trenérem brankářů zůstává Roman Málek, kondičním trenérem Marek Tomica.

„Dan u nás odvedl velký kus práce, které si vážíme, a jsme rádi, že se rozhodl pokračovat v roli asistenta,“ dodává Tichý.

Totter už vedl úterní trénink Slavie, zápasová premiéra na její střídačce ho čeká ve středu proti Prostějovu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.