Hlavní obsah

Jágr vítá dvě posily, od kterých si slibuje pomoc k návratu Kladna do extraligy

Hned dvě posily, od kterých si slibují vydatnou pomoc při pokusu o návrat do extraligy, hlásí zkraje nového roku hokejové Kladno. Do kádru Rytířů se po konci hostování v extraligových Vítkovicích vrací devětadvacetiletý centr Rostislav Marosz, po hostování v prvoligovém Vsetíně přichází i o tři roky mladší střední útočník Patrik Machač.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Machač bude opět oblékat dres Kladna.

Článek

Marosze získal hrající majitel Kladna Jaromír Jágr už v létě před startem sezony, pro úvodní část ročníku se jej ale rozhodl pustit na hostování do Vítkovic. A v nich se třineckému rodákovi dařilo, s šestnácti kanadskými body byl po Dominiku Lakatošovi druhým nejproduktivnějším hráčem Ostravanů.

„Jsem rád, že mohu začít v extralize, byla to pro mě priorita, ale chci také pomoci Kladnu k postupu do extraligy," uvedl Marosz už v létě po podpisu smlouvy s Rytíři, za které si v této sezoně stihl zahrát jeden zápas, když 30. září v rámci střídavého startu vstřelil na ledě Poruby jeden gól.

Kladenský odchovanec Machač Rytíře opustil po sestupu z extraligy v minulé sezoně a domluvil se s extraligovými Karlovými Vary. Přestože s nimi podepsal ročník kontrakt, za Energii nakonec v extralize nenastoupil. I kvůli zámořským posílám, které lázeňský klub získal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rostislav Marosz (vpravo) se vrací z hostování ve Vítkovicích do Kladna.

Zamířil proto na hostování do Vsetína, kde ve 12 duelech zapsal tři góly a dvě asistence. Teď si jej ale Jágr rozhodl stáhnout zpátky na Kladno. „Těším se, až si tu zase zahraju, přeci jen se vracím domů. Řekl bych, že je tu velice silný tým a šance na postup jsou veliké," věří Machač.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: