Hlavní obsah

Kouč Kýhos myslí s Táborem na první osmičku

Třetí působiště během necelého roku má hokejový trenér Vladimír Kýhos. Začátek loňské sezóny strávil na lavičce Komety Brno v extralize, v listopadu přešel do Dukly Trenčín, hrající slovenskou extraligu, a od léta je koučem prvoligového HC Tábor. „A v nové sezóně se pokusíme dostat do první osmičky v tabulce,“ naznačuje odhodlání nový muž na jihočeské střídačce.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenér Vladimír Kýhos

Článek

Jak hodnotíte svoje angažmá v Dukle Trenčín?

Když jsem tam přišel, mužstvo se potácelo na spodku tabulky. Střídal jsem Františka Hossu. Nakonec jsme se vytáhli na deváté místo a vyhnuli jsme se nejen baráži, ale i sestupu, který potkal Spišskou Novou Ves a Liptovský Mikuláš. A pár bodů nám chybělo, abychom se dostali do play-off. Byl jsem dohodnutý na smlouvě do konce dubna a pak se mělo rozhodnout, co bude dál. Trenčín se nově dohodl s exlibereckým trenérem Dušanem Gregorem, který je z Dubnice nad Váhom a má to do Trenčína kousek. Tím pádem jsem tam skončil.

Mělo působení na Slovensku pro vás trenérský přínos?

Určitě. Poznal jsem jiný hokej. Hraje se tam spíš živelnějším stylem. Hra je založená na fyzické kondici a úroveň tamní extraligy není špatná. Často slyším hlasy, které slovenský ligový hokej znevažují, ale třeba Slovan Bratislava a Košice jsou kvalitní.

Co vás přivedlo do Tábora?

Po skončení práce v Trenčíně jsem byl doma a neměl žádnou nabídku. Až pak mi volali funkcionáři z Tábora, jestli bych tam nešel. Nějakým způsobem jsme se domluvili.

Jak jste spokojen s přípravou?

Myslím, že probíhá celkem v pohodě. Vydařila se nám například utkání s Havlíčkovým Brodem, který jsme dvakrát porazili.

Podařilo se vám sestavit zajímavou brankářskou dvojici...

Tvoří ji Jakub Čech, který by měl zůstat celou sezónu, a Dominik Halmoši na hostování z Plzně. Věřím, že brankářský post budeme mít silný.

Spoléháte na spolupráci s Českými Budějovicemi?

Loni z ní Tábor hodně těžil. Letos se k vazbám na Budějovice přiřadil i prvoligový nováček z Písku. Přesto k nám už z Mountfieldu přišli Havran, Radim Heřman, Červený, Ježek.

Soutěž začínáte v Ústí nad Labem...

A třetí kolo hrajeme v Chomutově, takže nás čekají hned v úvodu dva největší favorité první ligy, kteří jsou z hlediska podmínek a ambicí úplně někde jinde než Tábor.

Uvažovali jste již o cílech pro sezónu?

Optimální by bylo, kdybychom skončili v první osmičce. Když pominu Ústí s Chomutovem, bude se prakticky hrát o šest míst. A těch aspirantů bude hodně.

Reklama

Související témata: