Hlavní obsah

Němec žehrá na nízkou produktivitu. Ještě žijeme, neskládá zbraně vsetínský obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po porážce 2:4 ve čtvrtém finále prvoligového play off ve Zlíně netajil obrovské zklamání. Zkušeného obránce vsetínských hokejistů Ondřeje Němce hodně mrzelo, že jeho tým nedotáhl nadějně rozehraný duel do vítězného konce. Za stavu 1:3 na zápasy bude v sobotu na svém kluzišti odvracet soupeřův mečbol.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Šimon Jenáček ze Vsetína a Mikuláš Zbořil ze Zlína.

Článek

Jak koušete nezdar v utkání, v němž jste 1:0 a 2:1 vedli?

Těžce. Zatímco ve středu jsme byli horším mužstvem než Zlín, ve čtvrtečním střetnutí jsme měli naopak herně navrch. Velká škoda, že jsme za stavu 2:1 neodskočili na vyšší rozdíl. Šance jsme na to měli. Místo toho se naopak dvakrát prosadil gólově soupeř, a my jsme už bohužel nezvládli vyrovnat.

Ve finálové sérii zatím nejste příliš produktivní, že?

Je to tak. Projevilo se to i ve druhém zápase u nás, v němž jsme byli taky jasně lepší, avšak k výhře jsme ho nedovedli. V klíčových momentech bohužel nedokážeme zrealizovat brankové příležitosti.

Moc si nepomáháte ani přesilovkami...

Oba týmy se velmi dobře znají. Soupeřovy přesilovky máme my i Zlín důkladně nastudované na videu. V sezoně jsme proti sobě nastoupili už osmkrát, takže se vzájemně nemáme příliš čím překvapit. Je to tudíž spíš o troše štěstí. Snad se na nás usměje v sobotu v naší hale.

Takže ještě nic nevzdáváte?

Rozhodně ne. Dokud neprohrajeme čtvrté utkání, tak pořád žijeme. Já i spousta dalších hráčů jsme už několikrát v kariéře zažili, že stav 1:3 na zápasy v play off ještě nemusí nic znamenat. Jen ze své vlastní zkušenosti si pamatuju otočky na obě strany.

Co bude v sobotu ve Vsetíně rozhodovat?

Zase maličkosti. Bude to zřejmě opět utkání o jednom gólu. My musíme zachovat chladnou hlavu.

Vyřazovací zápasy se hrají v rychlém sledu. Doléhá na vás už únava?

Je to náročné, avšak stejné pro oba týmy. Máme v play off odehraný totožný počet utkání. Jsem přesvědčený, že sil máme ještě dost.

Co jste říkal na bouřlivou kulisu ve zlínské aréně?

Je neskutečná na obou stadionech. Bylo tomu tak v duelech Vsetína se Zlínem i vždycky v minulosti. Všichni v regionu takové finále chtěli, a my hráči si to teď užíváme. Většina extraligových celků může podobnou atmosféru jen závidět. I proto uděláme maximum, aby finále pokračovalo ještě i na Velikonoční pondělí.

V hledišti ovšem dochází i k občasným excesům...

Zápasy jsou vyhrocené, vždyť oba soupeře dělí od sebe jen něco málo přes třicet kilometrů. Vyvolávání potyček ale na hokej pochopitelně nepatří. O tom, kdo nakonec postoupí do baráže o extraligu, stejně rozhodne především těch čtyřicet chlapů na ledě

Reklama

Související témata: