Hlavní obsah

Pospíšila diváci vyvolávali. Těší mě to, ale hlavní je, že se daří týmu, tvrdí útočník Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé ve finále prvoligového play off nevyhrál tým, který vstřelil úvodní branku. Zlínští hokejisté ve čtvrtém utkání prohrávali na svém ledě se Vsetínem 0:1 a 1:2, avšak dokázali skóre otočit na 4:2 ve svůj prospěch. Vedou 3:1 na zápasy a v sobotu na Lapači už mají první možnost sérii ukončit a vybojovat si účast v baráži o nejvyšší soutěž proti Kladnu. Fanoušci Beranů po utkání vyvolávali útočníka Tomáše Pospíšila. Autora dvou branek přízeň diváků potěšila, vyzdvihl ale výkon celého týmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z vítězství.

Článek

„Dvakrát jsme prohrávali, ale nezpanikařili jsme. Drželi jsme se svojí hry. Naše chvíle přišly," liboval si střelec Pospíšil. Na začátku sezony se mu příliš nedařilo, avšak v jejím závěru patří k hlavním oporám zlínských hokejistů. Diváci vyvolávali jeho jméno. „To mě samozřejmě těší. Sám jsem věděl, že to zpočátku nebylo z mé strany dobré. Nyní ale cítím důvěru trenéra Říhy. Snažím se ji splácet. Jsem ale hlavně rád, že se daří mužstvu. Zní to jako fráze, ale je to pravda," tvrdí.

Uvědomuje si ovšem, že poslední krok v sérii bývá nejtěžší. „Do Vsetína pojedeme s pokorou, avšak uděláme všechno pro to, abychom si už zajistili postup. Věřím, že sil máme pořád dost. Půjdeme do dalšího zápasu zase naplno," plánuje Pospíšil.

Podle obránce Beranů Jakuba Husy otočili Zlíňané střetnutí především díky týmové síle. „Nechali jsme na ledě všechno. Klobouk dolů před celým naším mužstvem. Povedlo se nám vstřelit krásné góly. A vzadu nás držel výtečný brankář Huf," vypočítal pozitiva.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Mela ve čtvrtém finále Chance ligy (zleva) Michal Hryciow ze Vsetína, Martin Novotný ze Zlína a Adam Hořanský ze Vsetína.

Nezapomněl ani na vydatnou podporu fanoušků. „Jsou neskuteční. I s jejich pomocí jsme se dostali zpátky do zápasu. Série nás baví, a uděláme maximum, abychom ji o víkendu dotáhli do úspěšného konce. I proto, že bychom měli delší odpočinek před baráží. Případné volné Velikonoční pondělí však neřešíme, pomlázka teď jde mimo nás," usmál se Husa.

Hokejisté Vsetína se po dvou porážkách ve zlínské hale octli ve složité situaci. V sobotu budou odvracet na svém kluzišti soupeřův mečbol. „Jsme pochopitelně zklamaní. Předčili jsme domácí zejména pohybem a dvakrát jsme o gól vedli. Byli jsme lepším celkem, avšak pak jsme se dopustili v obraně dvou chyb, jaké jsme snad za uplynulé tři měsíce neudělali," posteskl si kouč Jiří Weintritt.

Uvědomuje si, že Vsetínští zaostávají za soupeřem také v produktivitě. „Kvůli tomu jsme ztratili i druhé utkání u nás. Přitom na trénincích se zakončení hodně věnujeme," prozradil. Navíc se zdá, že gólmani Žukov a Vošvrda prozatím svými výkony zaostávají za zlínským Hufem. „To nebudu komentovat, vždyť v sobotu nás čeká další zápas," nehodlal rozebírat brankářské téma.

Reklama

Související témata: