Hlavní obsah

Nová posila. Bývalý hráč NHL přijel do Vsetína vlakem

Hokejový Vsetín zbrojí na novou sezónu. O místo v sestavě přijel bojovat Kanaďan Nathan Robinson, který má zkušenosti i z NHL. Druhou nejvyšší českou soutěž si pětatřicetiletý útočník zahrál už v pražské Slavii před dvěma lety. Teď zamířil do klubu, který v minulosti získal šest extraligových titulů. „Přijel jsem vlakem,“ řekl s úsměvem na tváři pro klubový web hc-vsetin.cz.

Foto: hc-vsetin.cz

Nathan Robinson na prvním tréninku Vsetína.

Článek

Zkušený hokejista si do svého životopisu připsal sedm utkání v NHL. V sezóně 2003/2004 zvládl za Detroit pět klání, ani v jednom nebodoval. O dva ročníky později nastoupil ke dvě utkáním za Boston, také bez bodu.

 

Máme v sestavě nové dva bojovníky! Mrkněte na náš web 👉 hc-vsetin.cz

Příspěvek sdílený VHK ROBE Vsetín (@vhkvsetin),Srp 7, 2017 v 3:44 PDT

V minulé sezóně si zahrál v Bělorusku a druhou nejvyšší německou soutěž. V 29 duelech vstřelil 11 gólů a na 15 přihrál.

„Vsetín znám od mého bývalého spoluhráče Jiřího Hudlera, nevěděl jsem, kde přesně se město nachází, ale vím, že je tady bohatá hokejová historie. Zapojil jsem se v pondělí do tréninku, chci vidět, jak to tady chodí a uvidíme co se dále bude dít," okomentoval Robinson současný stav.

V týmu zná jednoho hráče, a to Jaroslava Markoviče, se kterým se potkal na Slavii, ten se také zapojil do přípravy vsetínského mužstva. „V létě jsem se dostal na led asi jenom pětkrát, takže to nebylo (v pondělí) nic moc. Udržoval jsem se však v kondici i mimo led. Celkově to byl dobrý trénink, jsem spokojený," dodal Kanaďan, který ve Slavii v sezóně 2015/2016 odehrál 51 zápasů v základní části a připsal si 46 bodů.

Reklama

Související témata: