Hlavní obsah

O titul krále střelců nesoutěžím, tvrdí ústecký hokejový kanonýr Jaroslav Roubík

Ústí nad Labem

Hokejový útočník Jaroslav Roubík je už řadu let uznávanou postavou první ligy, co se týče úspěšnosti v kanadském bodování. Několikrát jej vyhrál, stále si drží stabilní výkonnost navzdory přibývajícímu věku. Prosazuje se i v probíhajícím ročníku, v němž už vstřelil 29 gólů a přidal rovněž spoustu asistencí.

Foto: Miroslav Rosendorf, hcusti.cz

Radost ústeckých hokejistů.

Článek

V dresu Slovanu Ústí nad Labem patříte k nejlepším střelcům i nejproduktivnějším hráčům v soutěži. Jak vnímáte svou dosavadní bilanci?

Jsem rád za každý gól i úspěšnou nahrávku. Je příjemné, když vám naskakují body v produktivitě, ale hokej je kolektivní sport. A na prvním místě by měly být týmové výsledky. Takže v Ústí nám jde hlavně o účast v play-off a stále bojujeme alespoň o desátou příčku.

Čím to, že vám to tak střelecky vychází?

Jsou zápasy, kdy třeba z pěti šancí neproměníte žádnou, a zase zápasy, v nichž se trefíte několikrát takříkajíc z ničeho. Především se snažím, aby mě hokej bavil a abychom si se spoluhráči nahrávali a kombinovali. Pak je to snad znát i na výsledcích. Pro útočníka je samozřejmě lepší, když mu góly přibývají, než když na ně čeká deset kol.

Soupeříte o titul krále prvoligových střelců s budějovickými kanonýry Tomášem Nouzou, Josefem Strakou či dalšími špičkovými hráči?

Tak předně - s nikým nesoutěžím. Se jmenovanými hráči se navzájem známe a respektuji, že hrají za tým, který je druhý v tabulce. A tím, že se Motoru daří, všichni jeho hráči si více dovolí v útočném pojetí. Dávají spoustu gólů a věří si. Kdežto Ústí je jedenácté. Nejsme jako tým vyložené ofenzivní, a tudíž si nevytváříme tolik příležitostí ke skórování.

Jak prožíváte současnou fázi sezóny?

Jsou to nervy. V hokeji pořád o něco jde, ať hrajete nahoře nebo dole. Zažil jsem s Ústím boje o přední příčky v první lize a snahu o postup do extraligy. Momentálně jsme v jiné situaci, nikdo s námi takhle vysoko nepočítá. Ale stále máme v hlavě, že chceme dopadnout co nejlépe. A měli bychom porážet soupeře, kteří jsou v tabulce pod námi. A taky zkusíme překvapit favority.

Reklama

Související témata: