Hlavní obsah

Plocha jako v NHL, odpružené plexi. Poruba se po sedmi měsících vrátí na svůj led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od začátku sezony jsou nuceni hokejisté Poruby hrát v azylu, přesto druhé nejvyšší soutěži v Česku deset kol před koncem základní části jasně dominují. Na druhý Vsetín mají propastný náskok šestnácti bodů, mohou se tak v klidu chystat na klíčové boje v play off. A také na návrat na domovský led RT Torax Arény, která byla po sedmi měsících rozsáhlé rekonstrukce znovu otevřena.

Foto: www.hcporuba.cz

Lukáš Krenželok (vlevo), primátor Ostravy Jan Dohnal a Michal Vachovec při otevření zrekonstruované haly v Porubě

Článek

„Těšíme se, až poprvé vstoupíme na led a vrátíme se domů, tedy do Poruby,“ řekl generální manažer Poruby Pavel Hinner. A kdy se tak stane? Zatímco porubští junioři vyzkouší novou halu už v pátek 26. ledna, tým Poruby nastoupí k utkání Chance ligy poprvé na svatého Valentýna, ve středu 14. února, proti Dynamu Pardubice B.

Náklady na první etapu rekonstrukce, která v těchto dnech skončila, přesáhly 75 milionů korun. Následné úpravy spolknou dalších 35 milionů korun. Úpravy se dotkly hlediště a umožnily umístění 2600 nových pohodlných sedadel, zcela nové jsou chladicí zařízení i odpružené mantinely, včetně plexisklové nástavby splňující nejvyšší podmínky IIHF. Ledová plocha má nyní rozměry NHL.

„Musím poděkovat městu Ostrava, že se podílelo a financovalo nutnou rekonstrukci naší arény. Zároveň ale musím ocenit všechny lidi z klubu, hokejisty, hokejistky, trenéry, realizační týmy, rodiče a celou řadu dobrovolníků, bez nichž bychom toto složité období s dojížděním do Kravař nezvládli,“ připomněl Hinner složitou dopravu do téměř třicet kilometrů vzdáleného města na Opavsku.

Porubě neustále dojíždění za zápasy až nečekaně svědčilo. „Ten tým je poskládaný letos tak, že tvoří opravdu dobrou partu. Někdy tohle zní jako klišé, ale u nás to tak opravdu je. Lukáš Krenželok, Ondra Šedivý, Tomáš Voráček. To jsou místní kluci, kteří už mají něco za sebou. A tihle zkušení kluci vzali roli, kterou jsme jim dali už v létě, a zatím to funguje,“ zdůraznil trenér Poruby Jiří Režnar.

Poruba v Buly Aréně v Kravařích odehraje už jen jediné utkání. Ve středu 31. ledna proti Vsetínu. A pak se přestěhuje do Ostravy. „Pro lidi v okolí Kravař jsme určité zpestření, vůbec poprvé mohou chodit pravidelně na takovou soutěž. Ale my už se těšíme, až se vrátíme domů a naši fandové za námi přijdou do Poruby. Přece jen to mají za námi teď od dost dál,“ řekl.

A věří, že změna domácího prostředí v rozehrané sezoně týmu neublíží. „Aspoň se budeme mít na co vymluvit, kdyby se přestalo dařit,“ žertoval trenér, jenž v minulosti vedl například Znojmo, Vsetín, Opavu, Mladou Boleslav či Havířov, odkud před dvěma a půl roky do Poruby přišel.

První velkou akcí a zároveň zatěžkávací zkouškou bude Turnaj pěti zemí kategorie U17, jenž se v RT Torax Aréně uskuteční mezi 7. a 11. únorem a síly v něm změří národní týmy Česka, Finska, Švédska, USA a Švýcarska.

Reklama

Související témata: