Hlavní obsah

Potýkají se s obrovskými dluhy, přesto se nevzdávají. Piráti podali přihlášku do první ligy

Praha

Už delší dobu je trápí nesplacené závazky z minulosti, hráčům dluží výplaty za leden a únor a kvůli insolvenčnímu řízení se hokejoví Piráti Chomutov dokonce ocitli v konkurzu a hrozí jim bankrot. Nyní severočeský klub hlásí pozitivní novinku - rozhodl se podat přihlášku do seniorské první ligy i všech mládežnických soutěží, které hrál v předchozí sezoně.

Foto: Jan Pidrman, www.piratichomutov.cz/

Hokejisté Chomutova - ilustrační foto.

Článek

Chomutov před rokem sestoupil z extraligy a po dlouholetých majitelích rodině Veverkových klub převzala skupina sedmi podnikatelů. Ti vstoupili do zapsaného spolku Piráti Chomutov, který je jediným akcionářem a tedy stoprocentním vlastníkem akciové společnosti Piráti Chomutov, jež zajišťuje chod seniorského týmu.

Tým v posledním ročníku obsadil v dlouhodobé fázi první ligy čtvrté místo, čtvrtfinále se ale pro předčasné ukončení sezony kvůli koronaviru nedočkal. Kvůli ekonomickým problémům Piráti následně propustili všechny hráče starší dvaadvaceti let.

Poslední rokování výboru zapsaného spolku, vedení klubu, zástupců sponzorů, trenérů a vedoucích žákovských mužstev vyústilo ve dvě zásadní věci. Piráti se rozhodli podat přihlášku do seniorské Chance ligy i všech mládežnických soutěží, které hráli v předchozí sezóně. Zároveň dojde ke změnám v zapsaném spolku.

Zaslání přihlášky do Chance ligy ale ještě automaticky neznamená, že Chomutovští licenci ke startu v první lize skutečně obdrží. Do konce července musejí vyrovnat všechny své závazky vůči hokejovým subjektům. Jejich výši Chomutovští nezveřejnili.

Další kroky budou následovat v průběhu následujících týdnů. „Je potřeba připravit sportovní stránku a mít vyřešené ekonomické věci napojené na licenci. V tomto směru máme některé věci předjednané, teď je musíme dotáhnout," říká Adam Zwettler, předseda zapsaného spolku.

Jeho vedení dozná změn, o kterých rozhodne mimořádná členská schůze zapsaného spolku i za účasti zákonných zástupců hráčských členů zapsaného spolku. Ta proběhne 28. května.

„Chceme změnit stanovy tak, aby ve výboru mohli zasednout také zástupci rodičů nebo trenéři mládeže, kteří by tak měli přehled o veškerých finančních tocích," dodal Zwettler.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články