Hlavní obsah

První ligu jako degradaci neberu, říká Bělohlav po premiéře v dresu Písku

ÚSTÍ NAD LABEM

Je nejstarším hráčem na soupiskách extraligových celků a blíží se k tisícovce odehraných zápasů v nejvyšší hokejové soutěži. Přesto letošní soutěžní sezónu zahájil kladenský útočník Radek Bělohlav v dresu Písku na ledě loňského účastníka baráže o extraligu v Ústí nad Labem. „Bohužel se věk nedá zastavit. A jelikož Kladno má přetlak mezi útočníky, byl jsem poslán do prvoligového klubu, ale jako degradaci to neberu,“ svěřil se 41letý forvard po zápase pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Radek Bělohlav

Článek

„Chtěli jsme dlouho držet bezbrankový stav a celkem se nám to dařilo. Zkoušeli jsme uhrát nějaký pořádný výsledek, ale nevyšlo to,“ konstatoval Bělohlav po prohře 0:4. Za Písek kromě něj nastoupili i další kladenští forvardi Kotrla, Eberle, posilou je i Nouza z Mladé Boleslavi, Parýzek z Karlových Varů, Němeček z Ústí. „Kádr podle jmen nevypadá špatně, ale jen to samo o sobě nedělá tým,“ uvažoval veterán.

K píseckému celku se připojil cestou do Ústí. „Nabrali mě do autobusu na jedné benzince. Takže jsem šel do zápasu bez jediného tréninku s mužstvem. Ale trénoval jsem na Kladně a ještě před pár dny jsem za něj hrál v Mladé Boleslavi. Teď pociťuji změnu. To je hokejový život. Neberu první ligu jako degradaci nebo ponížení. Hostování může potkat i další kladenské hráče. Letos je tam široký kádr a ti, co se nevejdou do extraligové sestavy, vypomůžou Písku. Budu za něj taky bojovat,“ pravil Bělohlav.

Neuvažoval o odchodu do jiného klubu v extralize? „Všude mají silné týmy, není snadné získat místo, což vnímám jako fakt. Jsem hráčem Kladna a věřím, že za něj brzy znovu nastoupím. Nevím, jestli to bude už v neděli proti Spartě. Ale chtěl bych se dotáhnout na metu tisíce odehraných zápasů. Když bych dostal šanci v nějaké sérii, dalo by se to stihnout určitě ještě v této sezóně,“ poznamenal útočník, který má na svém kontě 974 startů v nejvyšší soutěži.

„Začínal jsem v roce 1988 ještě v tehdejší federální lize a pamatuji se na bitvy s Trenčínem, Bratislavou nebo Košicemi,“ připomněl Bělohlav, že má za sebou už neuvěřitelných třiadvacet sezón ve vrcholovém hokeji.

„Tu štafetu nejstaršího hráče jsem přebral po Jirkovi Dopitovi. Když jsme se loni potkali při zápasech Kladna a Brna, říkal mi, že v extralize asi skončí. Tak to spadlo na mě, ale co nadělám,“ dodal hokejový matador.

Reklama

Související témata: