Hlavní obsah

Sbohem už po půl roce. Růžička končí v mateřské Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se před sezonou po osmi letech vracel do mateřské Slavie, pražský prvoligový klub si od Vladimíra Růžičky mladšího sliboval, že bude jeho tahounem. Jenže třiatřicetiletý útočník v Edenu nezářil a červenobílí v pátek oznámili, že se obě strany domluvily na předčasném rozvázání smlouvy.

Foto: HC Slavia Praha

Vladimír Růžička mladší ve Slavii končí.

Článek

„Jsme rádi, že je Vláďa zpátky, a čekáme od něj, že bude jedním z klíčových hráčů našeho mužstva," hlásil na začátku května po podpisu kontraktu s Růžičkou sportovní manažer Slavie Jaroslav Bednář.

Jenže synovi olympijského šampiona z Nagana a trenéra dvojnásobných mistrů světa Vladimíra Růžičky staršího se návrat do Slavie vůbec nevydařil.

Hokejová Slavia chybí v etralize. V nejbližších letech se nevrátí, tuší expert. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

V jednadvaceti zápasech Chance ligy zapsal jen čtyři góly a osm asistencí, což z něj dělá pátého nejproduktivnějšího hráče mužstva. Slavia, které patří v tabulce první ligy až předposlední příčka před rezervou Pardubic, však od něj čekala mnohem více.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Slavia Praha (@hcslavia)

Kam povedou další kroky zkušeného centra, jenž v extralize oblékal kromě Slavie i dres Chomutova, Sparty a Hradce Králové a v 699 utkání a nasbíral 354 bodů, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.