Hlavní obsah

Zimní stadion hokejové Slavie čeká rekonstrukce, přibude tréninková plocha

Zimní stadion Eden, který je domovem hokejistů prvoligové Slavie Praha, čeká rozsáhlá rekonstrukce. Její součástí bude i stavba nové tréninkové ledové plochy. Na úterní mimořádné valné hromadě tento plán odsouhlasili delegáti spolku SK Slavia Praha. Hokejová Slavia to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Foto: HC Slavia Praha

Stadion HC Slavia Praha

Článek

"Jsme domluveni se silným investorem, se kterým v nejbližších dnech podepíšeme smlouvu a se kterým nyní zahájíme kroky vedoucí k získání potřebných povolení," uvedl jeden z majitelů hokejové Slavie Jiří Vlasák.

Prvním krokem podle něj bude vypracování architektonické studie. "Následné vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení je otázkou tří až pěti let," řekl Vlasák.

Slávistický zimní stadion je v provozu od roku 1975. I po dřívějších úpravách je nyní v nevyhovujícím stavu.

"Modernizace areálu v Edenu je neodkladná. Všichni chceme, aby měl veškerý slávistický sport důstojné podmínky k činnosti. Udělali jsme první krůček na cestě k novému zázemí pro lední hokej, naším cílem je však postupně proměnit celý Eden," uvedl Jiří Vrba, předseda představenstva spolku, který sdružuje slávistické oddíly a je vlastníkem pozemků, budov i venkovních sportovišť s výjimkou budovy fotbalového stadionu.

Reklama

Související témata: