Hlavní obsah

Slavia jednala s trenérskou legendou Sparty. Bylo to téma, přiznává manažer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi oběma kluby nadále panuje velká rivalita, přestože každý momentálně působí v jiné soutěži. Slavia přitom na jaře zvažovala, že by při snahách o návrat do extraligy využila služeb Františka Výborného, někdejšího kouče Sparty, s níž získal tři mistrovské tituly. „Bylo to téma,“ přiznává Jaroslav Bednář, současný sportovní manažer Slavie, v pořadu Příklep na Sport.cz.

Slavia jednala s trenérskou legendou Sparty, ta se prý angažmá v Edenu nebránila. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Jedná se o reakci na diskusi na téma největších hokejových rivalů, kdy v českém prostředí logicky přichází řeč i na pražská „S".

„Neumím si představit Vladimíra Růžičku jako trenéra Sparty a abych vzal nějakou sparťanskou ikonu, neumím si představit Františka Výborného jako trenéra Slavie," odpovídá Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Velká hokejová derby. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jaroslav Bednář, který jako hokejista prošel oběma kluby, mu vzápětí oponuje. Uvádí, že otec Davida Výborného a tchán Jaroslava Hlinky se možnému působení v Edenu nebránil.

Hokejová Slavia chybí v etralize. V nejbližších letech se nevrátí, tuší expert. Příspěvek z pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Ještě na jaře jsme se s panem Výborným o tom bavili a dokázal si představit, že by do Slavie šel," prozrazuje funkcionář vršovického celku. Na střídačce Slavie nakonec zůstal Jiří Veber, jenž byl v říjnu odvolán a jeho místo zaujal Daniel Tvrzník.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep. Celý pořad si můžete přehrát také v podcastové podobě.

Reklama