Hlavní obsah

Kapitán hokejové Slavie zná trest za brutální faul. Soupeři se omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za rozhodnutého stavu předvedl velký zkrat. Kapitán hokejové Slavie Tomáš Knotek ve druhém utkání předkola první ligy na ledě Jihlavy v Pelhřimově v poslední minutě za stavu 2:7 z hostujícího pohledu kolenem ostře sestřelil domácího útočníka Jonáše Jungwirtha. Za brutální faul vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání a teď zná i verdikt disciplinární komise. Pražanům bude chybět celé září.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Knotek v dresu Slavie. Archivní foto

Článek

Knotkův zákrok minulý týden v Pelhřimově odstartoval divočinu. Domácí fanoušci se snažili protlačit na slávistickou střídačku, asistent Daniel Tvrzník dokonce utrpěl krvavé zranění na hlavě a kouč Aleš Totter odvolal hráče i realizační tým do kabin. Hrozilo, že se utkání vůbec nedohraje.

Nakonec se závěrečná minuta dohrála. Knotek kvůli zahájení disciplinárního řízení chyběl ve třetím, rozhodujícím duelu, který Jihlava vyhrála 3:0 a ukončila Slavii sezonu. Kapitánův trest se tak přenáší až do následujícího ročníku.

Nevyfasoval však zákaz činnosti na konkrétní počet utkání, ovšem na dobu určitou od 1. do 30. září. Rozlosování sezony pochopitelně ještě neproběhlo, v září by se však mělo odehrát přibližně šest až sedm zápasů, do kterých Knotek nebude moci nastoupit.

Zkušený 34letý útočník se za nešetrný zákrok na jihlavského juniora hned po utkání omluvil. „Řekl jsem Viktorovi Ujčíkovi (trenér Jihlavy) o číslo na Jonáše a pak jsem mu psal. On mi odpověděl, že děkuje za omluvu a že se to prostě někdy stane a že nevypadá, že to bude něco vážného. Za to jsem rád,“ uvedl Knotek pro klubový web.

K incidentu se den po duelu vyjadřoval i na sociální síti X. „Ti, co mě znají, vědí, že se snažím být na ledě od jiných věcí než někoho takhle špatně dohrát. Byl to ode mě absolutně nesmyslný souboj, ve kterém jsem byl pozdě a pak už pohyb nohou nezastavil. Takové zákroky do hokeje nepatří,“ uvědomoval si.

„Mrzí mě to. Nejsem na to pyšný, ale bohužel to nevrátím. Byl to zbytečný zákrok a musím teď nést následky,“ doplnil Knotek pro web Slavie.

Reklama

Související témata: