Hlavní obsah

Divočina v první lize! Likvidační faul, útok fanoušků na střídačku Slavie i zranění trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně emotivní dohru měl druhý zápas předkola první hokejové ligy mezi Jihlavou a Slavií. Dukla vedla 7:2 a mířila za srovnáním série, když v poslední minutě hostující kapitán Tomáš Knotek předvedl nepochopitelný zkrat. Kolenem v plné rychlosti sundal domácího juniora Jonáše Jungwirtha, který se svíjel v bolestech a musel být odvážen na nosítkách. Úlet však poté předvedli i někteří jihlavští fanoušci.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Knotek v dresu Slavie. Archivní foto

Článek

Emoce v pelhřimovském azylu, kde Jihlava hraje svá domácí utkání, plály už v polovině duelu. Po gólu Dukly na 3:0 dle zápisu o utkání „došlo při střídání gólmana hostí k verbálnímu napadaní hostující střídačky ze strany domácích fanoušků“. Situace byla řešena s pořadatelskou službou. O chvilku později předvedl ostrý faul slávistický bek Karel Křepelka, za krosček mimo hru byl poslán předčasně do kabin.

To nejhorší však nastalo až v čase 59:13. Tomáš Knotek si krátce poté, co snížil na 2:7, vyšlápl na Jungwirtha a po drsném faulu kolenem rozvířil pořádnou melu. „Nesmyslný zákrok od takhle zkušeného hráče. Chápu, že ho chtěl třeba čistě dohrát, ale tohle smrdí velkým zraněním. Pak emoce vyplavaly na povrch,“ popisoval pro sociální sítě Dukly autor hattricku Tomáš Harkabus, jenž se jel mstít jako jeden z prvních, mezitímco o juniora pečovali lékaři.

Drsný faul by však snad neměl mít vážnější následky. „Na ledě ten frmol kolem Jonáše Jungwirtha asi vypadal hůř, než to je. Je v kabině, leduje koleno, a samozřejmě pojede na vyšetření. Teď nejsme schopní nic říct, ale není to tak, že byl naložený a odvezený do špitálu,“ prozradil pro klubový web asistent trenéra Karel Nekvasil.

Zatímco probíhalo několik bitek na ledě, klid nebyl ani na slávistické střídačce, kam se snažilo probít několik domácích příznivců. Na střídačku navíc přilétl tvrdý předmět, který trefil hostujícího asistenta Daniela Tvrzníka do hlavy a způsobil mu krvavý šrám.

Kouč Aleš Totter následně kvůli obavám z dalšího zranění dal pokyn svěřencům, aby předčasně zamířili do kabiny. Hrozilo, že se zápas vůbec nedohraje. „Týmu hostí byla poskytnuta lhůta dvou minut na opětovné znovuzahájení hry, s ohledem na výše uvedenou situaci došlo k prodloužení této lhůty za účelem dokončit utkání po vzájemné shodě s kapitány obou celků,“ uvedli rozhodčí Kamil Zavřel a Tomáš Šico v zápise o utkání.

Střídačka Slavie zůstávala prázdná, nakonec se na ni vrátila jen hrstka hráčů, která dohrála zbylých 47 sekund vyhroceného duelu. „Závěr je kaňkou na celém zápase. Ať už ten zbytečný faul za rozhodnutého stavu, nebo i to, že něco přilétlo na jejich střídačku a trefilo to trenéra do hlavy. To je prostě škoda,“ mrzelo Ujčíkova asistenta Nekvasila.

Duel bude mít dohru i u disciplinární komise, která musí během dne řešit jak Knotkův likvidační faul, tak i chování jihlavských fanoušků. „Uvidíme, jak disciplinárka zareaguje,“ řekl pro klubový web hostující kouč Totter. „Jestli bude Knotek potrestaný, ale taky jestli se zavře zimák, protože není možné, aby došlo ke krvavému zranění našeho trenéra,“ dodal kouč.

Podle sociálních sítí jihlavského klubu se ale rozhodující utkání série odehraje s diváky. Začíná se ve čtvrtek opět v 17:30 na zimním stadionu v Pelhřimově.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články