Hlavní obsah

Tábor je ochotný podpořit zadlužený prvoligový hokejový klub

TÁBOR

Táborská radnice hodlá několikamilionovou částkou podpořit místní prvoligový hokejový klub, kterému kvůli finančním potížím hrozí, že se bude muset v příští sezoně přihlásit do nižší soutěže. Klub však musí do konce dubna sehnat významného sponzora a začít splácet závazky, které se údajně pohybují kolem 16 milionů korun. Pokud tyto podmínky nesplní, město by klub finančně nepodpořilo. Na dnešní tiskové konferenci po zasedání radních to řekl táborský starosta Jiří Fišer.

Článek

Podle jeho slov město v minulých dvou letech dalo na provoz klubu vždy částku kolem sedmi milionů korun. Fišer se domnívá, že pro příští rok by radnice mohla hokejisty podpořit maximálně stejně vysokou částkou. "Ale vzhledem k tomu, že se snažíme všude šetřit, přivítali bychom, kdyby z toho nakonec byla i nižší suma," řekl starosta. Konečná částka bude záviset hlavně na rozhodnutí zastupitelů města.

Hokejový klub potřebuje na svůj roční provoz v druhé nejvyšší soutěži zhruba 12 až 15 milionů korun. To je prý nejúspornější možná verze. "Podpoříme hokej, ale musíme mít jasné garance toho, že klub sehnal dostatečně silného sponzora a začal pracovat na umořování všech svých dluhů," řekl Fišer. HC Tábor má údajně závazky vůči městu ve výši dvou milionů za pronájem haly, další pohledávky na něm požadují jiné subjekty a také hráči.

Klub musí garance, které od nich město požaduje, předložit na zasedání zastupitelstva 2. května. Zastupitelé se pak rozhodnou, zda radnice hokejisty podpoří. HC Tábor se musí do dalšího ročníku první ligy, v níž se letos zachránilo, přihlásit nejpozději do 9. května.

Reklama

Související témata: