Hlavní obsah

Trenér Stantien a asistent Srdínko skončili na lavičce hokejistů Vsetína

Hlavní trenér Roman Stantien a jeho asistent Jan Srdínko skončili na lavičce Vsetína, který prohrál sedm z posledních osmi zápasů v první hokejové lize. V sobotu finalista minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže podlehl v Šumperku 3:7. Tým prozatím povedou Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Vsetína.

Článek

"Jedná se o dočasné řešení. Chtěli jsme dát mužstvu impulz, je před námi pět zápasů v rychlém sledu. Zároveň hledáme trenéra pro A-tým s dlouhodobější perspektivou," uvedl na klubovém webu jednatel Petr Neumann. V úvodních pěti duelech získal Vsetín plný počet bodů. V dalších osmi zápasech vybojoval jen na tři body.

Osmapadesátiletý bývalý útočník Stantien, který je majitelem všech šesti zlatých medailí Valachů z extraligy z let 1995 až 1999 i 2001, vedl Vsetín od začátku února loňského roku. Osmačtyřicetiletý někdejší bek Srdínko, jenž získal se Vsetínem pět zlatých medailí, působil na jeho lavičce od sezony 2020/21.

Weintritt, který už koučoval Vsetín ve druhé lize v sezoně 2013/14, je šéftrenérem mládeže a vede dorostence. Dvaačtyřicetiletý Kucharczyk, jenž po minulé sezoně ukončil hráčskou kariéru, se přesunul k mládeži. Teď se vrátí do týmu v roli trenéra. Vsetín v pondělí přivítá vedoucí Porubu.

Reklama

Související témata: