Hlavní obsah

Už se těšíme na play-off, říká ústecký hokejista Roubík

Ústí nad Labem

Lákavá vidina se rozprostírá před hokejisty Ústí nad Labem. Stačí jim přejít přes dvě kola prvoligového play-off, aby postoupili do čtyřčlenné baráže o účast v extralize. Nejprve je ale z postu třetího týmu po základní části čeká čtvrtfinálová série s Duklou Jihlava.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústecký útočník Jaroslav Roubík.

Článek

Nejproduktivnějším hráčem základní části první ligy se stal ústecký útočník Jaroslav Roubík. Vstřelil 28 gólů a přidal 33 asistencí. Přitom odehrál jen 43 z dvaapadesáti zápasů.

Co pro něj několikanásobná obhajoba krále produktivity znamená? „Že i ve svých letech mohu hrát špičkově tuhle soutěž. Jinak to beru jako úspěch celé formace, třeba spoustu přihrávek jsem dostával od obránce Lukáše Poživila," bilancoval forvard.

„Základní část naznačila, jak na tom jsme, ale těšíme se hlavně na play-off, kde už jde vážně o hodně. Máme dobré mužstvo, které by se mohlo dostat do baráže. O postupu však zatím hovořit nechci. Spíš než vyhlašovat velké plány zkusíme jít krok za krokem," zamyslel se Roubík.

"Síly se srovnají"

Zároveň podotkl, že prvoligové týmy vycítí jistě šanci i ve zmíněné baráži. „Síly se hodně srovnají. Extraligové celky mohou mít problémy s psychikou, kdežto mužstva zespodu nemají co ztratit. A bude to otevřené. Extraligové kluby nebudou mít takovou výhodu, jako když poslední z nich narazil na soupeře unaveného z prvoligového finále. To se letos nehraje," uvažoval Roubík.

Poživil ocenil spolupráci s Roubíkem: „Vycházelo nám to s Jardou perfektně a doufám, že to bude pokračovat i v play-off."  Jak vidí ústecké naděje na baráž? „Šance je vždycky, ale to si říkají i v Mladé Boleslavi, Olomouci a jistě i jiných klubech," přemítal bek, který má za sebou i bohatou extraligovou kariéru v Litvínově a v Českých Budějovicích. „Letos jsem zatím do extraligy nenaskočil ani formou střídavých startů. Asi už jsem na to starý," usmál se Poživil.

Kouč: Nejkvalitnější je Jihlava

„Myslím, že z celků na pátém až osmém místě po základní fázi je to nejkvalitnější soupeř. Jihlava disponuje propracovanou defenzivou a těžko se jí dávají góly. Co se týče kondice našeho mužstva, jsme na tom velice dobře. Po zdravotní stránce ale počítáme menší ztráty, protože chybět budou obránce Holomek a útočník Meidl. Ostatní hráči jsou v pořádku a připraveni vyhrát co nejvíce utkání," dodává ústecký trenér Jaromír Šindel.

Reklama

Související témata: