Hlavní obsah

V Litoměřicích jsem spokojený, tvrdí obránce Frühauf

Litoměřice

Zkušený slovenský hokejový obránce Peter Frühauf se stal vítanou posilou prvoligového celku HC Litoměřice. Poprvé v sezóně za něj nastoupil ve čtvrtém kole WSM Ligy v severočeském derby proti Ústí nad Labem a gólem přispěl k vítězství 5:4. Byl to zároveň první bodový zisk litoměřických hokejistů v soutěži. „Působení v první lize beru pozitivně, v Litoměřicích si nemohu na nic stěžovat,“ řekl Frühauf v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

V minulých sezónách jste působil v extraligovém Mountfieldu Hradec Králové. Jak to s vámi vypadá?

V Hradci Králové mám smlouvu, ale sám nevím, v jaké podobě. V Litoměřicích jsem jakoby na farmě, nechtěl bych to víc komentovat.

Neuvažoval jste o návratu na Slovensko?

Zatím ne. Chtěl bych zůstat v Česku a nejlépe v extralize. Teď jsem ale v první lize, kde setrvám nejspíš nějaký čas, a tak přemýšlím prvoligově (mírný úsměv).

Litoměřice jsou menším městem i ne tak velkým hokejovým klubem jako Hradec Králové.

Přesto jsem v Litoměřicích velmi spokojený. Je tady pěkný zimní stadión. Nechybí mi jediná věc, mám všechno, co potřebuji. Mám rád lidi a je mi jedno, jestli jsem v pětadvacetitisícovém nebo stotisícovém městě. Bydlím v nedalekých Lovosicích.

V Litoměřicích působí i několik mladých hráčů z Hradce Králové formou střídavých startů nebo hostování, ale nově také zkušený útočník Václav Pletka.

Takoví ostřílení hráči jako Venca Pletka, který je pořád hokejově šikovný, jsou důležití. V potřebných momentech dodají ostatním klid a rozvahu na ledě i mimo něj.

Cítíte, že se od vás očekává role pilíře obrany?

Pokud jde o defenzivu, od prvního do devátého beka vystupujeme jako celek. Kluci jsou kvalitní, byť máme dva až tři mladé obránce.

Už jste si stačil udělat první obrázek o úrovni WSM Ligy?

Tuto soutěž jsem předtím nikdy nehrál. Mohu jen hodnotit svůj první zápas. Potvrdilo se, co jsem očekával. Že v první lize může padat hodně gólů, týmy si vytvářejí šance, a to se musí fanouškům líbit.

A na závěr - sledujete dál extraligový Hradec Králové?

Každý den, jsem v kontaktu. Klukům jsem pogratuloval i k vítězství nad Karlovými Vary.

Reklama

Související témata: