Hlavní obsah

Ve čtyřiceti šesti letech už hokej hrát nechci a nebudu, vzkázal Jágr

Praha

S Rytíři už nějakou dobu naplno trénuje, návrat do zápasů první hokejové ligy ale útočník Jaromír Jágr stále odkládá. A nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL fanoušci neuvidí v kladenském dresu ani ve středu, kdy Středočeši doma přivítají beznadějně poslední Kadaň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v dresu Kladna.

Článek

„Ve čtyřiceti šesti letech už hokej hrát nechci a nebudu," vzkázal Jágr. Jak jeho nejnovější vyjádření chápat? Znamená to, že na jeho návrat už nikdy nedojde a chystá se ukončit kariéru?

Vůbec ne. Jágr jen znovu ukázal svůj smysl pro humor. V pátek totiž oslaví už své čtyřicáté sedmé narozeniny, takže když vynechá dnešní souboj s Kadaní, logicky v šestačtyřiceti letech už žádný další zápas nepřidá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr na střídačce.

Další šanci ke comebacku bude mít v pondělí, kdy v tabulce třetí Rytíři nastoupí v Havířově. Do konce základní části první ligy je pak ještě čekají tři duely - s Ústí nad Labem, v Třebíči a s Litoměřicemi.

Právě proti nim Jágr zaznamenal dosud svůj poslední zápas, i když tehdy v srpnu loňského roku šlo jen o přípravný duel. V něm se ale zranil a další zdravotní lapálie během probíhající sezony mu dosud neumožnily návrat do zápasového zatížení.

Teď už je ale fit. „Když máme kompletní tým a hráči jsou momentálně lepší než já, není potřeba, abych nastupoval," vysvětluje Jágr, proč stále absentuje.

Kdy nastoupí Jaromír Jágr znovu za Kladno?
Nastoupí už v pondělí v Havířově
4,5 %
V Havířově ještě nenastoupí, ale v některém ze zbývajících zápasů základní části už ano
10,9 %
Nastoupí až v play off
21,3 %
Nenastoupí už nikdy
63,3 %
Celkem hlasovalo 22177 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články