Hlavní obsah

Vsetínský Klhůfek lituje zahozených šancí, ale na svůj tým je pyšný. Teď se hodlá věnovat dvojčatům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku prodloužení se octl ve dvou šancích, ale nejdřív ho vychytal gólman Zlína Huf a poté těsně minul branku. Útočníka vsetínských hokejistů Pavla Klhůfka hodně mrzelo, že se mu nepovedlo vstřelit v nastavení šestého finále prvoligového play off vítězný gól a vrátit sérii ještě na Lapač. Jeho mužstvo nakonec v Baťově městě 2:3 padlo a sezona pro něj skončila.

Foto: ČTK

Zleva Pavel Klhůfek ze Vsetína, Zdeněk Sedlák ze Zlína a Radek Číp ze Vsetína

Článek

Jak skousáváte těsnou porážku?

Hodně těžce. Ta druhá šance byla tutová, a já bohužel poslal puk vedle tyče. Mohli jsme ve středu hrát doma sedmý rozhodující duel. Za chvíli naopak bohužel skórovali Zlíňané a my jsme prohráli.

Přitom se zdálo, že jste měli v posledním finálovém střetnutí herně většinou navrch...

Je to tak. Cením si, že jsme dvakrát dorovnali jednobrankové manko. Ve druhé polovině utkání jsme byli o parník lepší. Mohli jsme rozhodnout už v závěru základní hrací doby, a i v prodloužení jsme si vypracovali víc střeleckých příležitostí. Bohužel nám nakonec jeden gól chyběl. Zlínský brankář Huf chytal dobře. Jsem ale i tak na náš tým pyšný.

Zlín zakázal z bezpečnostních důvodů vstup na pondělní duel vašim fandům. Chyběli vám hodně?

Pochopitelně. Jsou fantastičtí, byli naším šestým hráčem. Velká škoda, že tentokrát nemohli přijít. Přitom máme informace, že si naši a zlínští příznivci neměli, pokud se týká různých prohřešků, vzájemně vůbec co vyčítat. Jsem přesvědčený, že náš klub by k takovému opatření nesáhl.

Několik desítek vašich fanoušků se ale do hlediště zlínského stadionu přece jen dostalo. Vnímali jste jejich povzbuzování?

Jasně. Nebáli se zahulákat. Moc jim za podporu děkujeme.

Nebyly přece jen některé fanouškovské excesy v průběhu prvoligového finále za hranou?

Asi ano. Ale oboustranně. Některé věci na hokej rozhodně nepatří. Bylo to ovšem regionální derby, místní lidi sérií žili. Já do hlav těm, kteří se dopustili nějakých násilností, nevidím. Soustředil jsem se především na hru.

Mrzí vás nezdar s Berany o to víc, že jste ve Zlíně v minulosti působil?

Dokonce jsem tady vyrostl. Mám zlínský zimák rád. Ale úplně stejně by mě štvala porážka ve finále první ligy s jakýmkoliv jiným soupeřem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína oslavují triumf v první lize.

Bezprostředně po skončení série oznámil konec kariéry váš vsetínský spoluhráč Ondřej Němec. Jak na něj budete vzpomínat?

Ondra je super člověk i hokejista. Po lidské stránce neskutečný parťák. Nikdy nedával najevo, že je mistr světa nebo že toho hodně odehrál v KHL.

Také vám vypršela ve Vsetíně smlouva...

Chystám se teprve řešit, jak se bude moje kariéra odvíjet dál. Dokud sezona běžela, soustředil jsem se výhradně na hokej. Ještě jednou zopakuju, že je velká škoda, že jsme skončili těsně před vrcholem.

Budete teď sledovat, jak si povede Zlín v baráži o extraligu s Jágrovým Kladnem?

Čekáme s manželkou narození dvojčat. Věřím, že holky budou zdravé a krásné. Hodlám se věnovat jim. Hokej v televizi si u toho rozhodně pouštět nebudu.

Reklama

Související témata: