Hlavní obsah

Je zázrak, že tady vůbec hrajeme, řekl Jágr při slavnostním otevření zimáku Kladna. A rýpl si do Pardubic

Hodinu před zápasem zavítal před kladenský stadion mezi fanoušky, aby jim odpočítal posledních deset vteřin, než budou vpuštěni na stadion, jehož rekonstrukce se protáhla na rok a půl. Majitel hokejových Rytířů Jaromír Jágr si oddechl, že se vše nakonec stihlo včas, a tak Kladno po sezoně v chomutovském azylu vstupuje do dalšího ročníku extraligy už zase ve svém. A v modernějším, protože nová je nejen střecha, mantinely, kostka nad ledem, vzduchotechnika, kabina domácích, ale i zateplení a opláštění zimáku.

Věřím, že to bude nedobytný hrad, přeje novému kladenskému zimáku Jaromír JágrVideo: Sport.cz

 
Článek

Cítíte úlevu?

Spíš cítím trochu nervozitu před prvním zápasem. Ale tu jsem míval, i když jsem hrál, takže ji teď nespojuju s novým stadionem. Jsem hrozně šťastný za naše fanoušky, konečně se dočkali. Myslím, že si to všichni zaslouží. Chtěl bych poděkovat městu a NSA, že rekonstrukci podpořily. Věřím, že se nám tady bude dařit a bude to nedobytný hrad.

Co se vám na zrekonstruovaném stadionu líbí nejvíce?

Je toho strašně moc. Největší radost ale mám, že zůstal starý základ stadionu, ale zmodernizoval se. Pořád je to ten starý zimák, ale přibyly komfortní věci. Svět jde dopředu a i diváci si žádají víc. Myslím, že si všichni přijdou na své.

Očima Milana Nového, legendy Kladna, jenž s ním vyhrál 5 mistrovských titulů
Ten stadion je nádherný. Kladno si ho zaslouží. Moc se mi líbí i plachta za jednou z branek s podobiznami 12 slavných hráčů (Laitner, Bacílek, Nový, Pospíšil, Novák, F. Kaberle st., T. Kaberle, F. Kaberle ml., M. Procházka, Patera, Plekanec, Jágr), kteří toho pro Kladno hodně udělali. Vymyslel to Jaromír Jágr a je to fakt pěkné.
Jestli mě přepadá nostalgie, že je starý kladenský zimák pryč? Ani náhodou! Na starém zimáku jsme zažili spoustu krásných chvil, ale doba jde dopředu. Takhle nádherný stadion si Kladno zaslouží. Jsem nadšený, že jsem se toho dočkal.

Vnímáte to tak, že jde o halu pro novou kladenskou generaci?

Tohle je první krok, pak už záleží na nás. Musíme hrát tak atraktivní hokej, abychom přinutili lidi na nás chodit, aby nám fandili. Abychom z toho udělali to staré Kladno, které jsem zažil já, když jsem na hokej chodil jako dítě. Tehdy kdokoliv sem přijel, tak ještě před příjezdem k letišti věděl, že to u nás bude mít těžké. Doufám, že se k tomu vrátíme a zase to tak jednou bude.

Lídrem hokejového Kladna v extralize tentokrát Jaromír Jágr nebude, míní Radek Duda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Byl poslední měsíc tím nejhektičtějším a nejsložitějším ve vaší manažerské funkci?

Mám okolo sebe kolektiv skvělých kluků. Samozřejmě to ale byly stresové situace, a kdyby teď někdo ukázal měsíc staré obrázky nebo video, málokdo by řekl, že tady bude hala, ve které by se mohl hrát hokej. Je vůbec zázrak, že se tu teď bavíme a chystáme se na úvodní kolo proti Pardubicím.

Těžšího soupeře jste asi na úvod dostat nemohli..

Nemohli jsme si přát nic lepšího, než že přijede tým, který si myslí, že stoprocentně vyhraje extraligu. Všichni říkají, že skončíme poslední, ale uděláme všechno, aby se to nestalo.

Reklama