Hlavní obsah

Čtvrtý zápas za čtyři dny a rychle zpátky za moře. Síly ubývají, přiznává nejlepší obránkyně turnaje Tejralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S první akcí Euro Hockey Tour žen konanou v tuzemsku se české hokejistky rozloučily výhrou 5:2 nad Švédkami. Na Turnaji pěti v Liberci obsadily druhé místo. A kapitánku Anetu Tejralovou vyhlásili nejlepší obránkyní celého podniku. Teď ji se spoluhráčkou Kateřinou Mrázovou čeká bleskový přesun do zámoří, kde hrají za Ottawu v nově vzniklé PWHL.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autorka rozhodujícího gólu v prodloužení Aneta Tejralova (vlevo)

Článek

Máte za sebou čtvrté utkání ve čtyřech dnech. Jak náročný byl poslední zápas se Švédkami?

Byl těžký, po psychické i fyzické stránce. Švédky hrají do těla, věděly jsme, co od nich čekat, a jsme rády, že jsme daly góly a dotáhly utkání až do vítězného konce. Holky do toho šly naplno a za to jsem moc ráda.

Nakolik vám ho komplikovala častá vyloučení?

Švédky mají dobré přesilovky, takže jsme nechtěly hrát v oslabení. Ale myslím, že na tomhle turnaji jsme ukázaly, že máme oslabení výborná. A i když jsme ve druhé třetině dostaly pětiminutový trest, odmakaly jsme ho na sto procent a díky bohu jsme v něm gól nedostaly.

Co zápas převážilo na vaši stranu?

Musím vyzdvihnout dnešní výkon naší gólmanky Blanky Škodové. Ta nás určitě taky podržela. Ale od začátku jsme si říkaly, že musíme bruslit s pukem a když budeme bruslit, tak nás nebudou Švédky stíhat. Takže bych asi odpověděla, že rychlost.

Jak rychlý přesun do zámoří vás teď čeká?

V pondělí letíme s Kateřinou Mrázovou v šest padesát. Letíme do Minneapolis a už ve středu máme zápas a pak zase letíme zpátky do Ottawy.

Takže žádný odpočinek.

Určitě ne. V Česku jsem po šesti měsících, protože jsem ze Švédska odjížděla do Ottawy v listopadu. Už bych se chtěla dostat i domů, abych taky stihla svou rodinu, než zase pojedu na letiště. Je to těžký, jak už jste starší, tak vám síly taky ubývají více. Jsme teprve za půlkou sezony. A teď nás teprve čeká vrchol, jak mistrovství světa, tak v Ottawě druhá část sezony a play off.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Turnaj Euro Hockey Tour žen: Česko–Švédsko, 11. února 2024, Liberec

Na domácím turnaji jste skončily druhé, v celé Euro Hockey Tour první. Navíc v pátek proti Finkám diváci vytvořili nový rekord na ženském zápase v Česku, přišlo jich 3313. Za jak velký milník to považujete?

Je to skvělé! Doufám, že příští rok v Budějovicích na mistrovství světa přijde ještě víc fanoušků. Je to úžasné. Jsme rády za to, jaké to tady bylo, a moc děkujeme všem, kdo přišli.

Co vám turnaj ukázal před blížícím se mistrovství světa?

Nemůžeme být určitě uspokojené tím, že jsme skončily na druhém místě. Zapracovat ještě musíme na všem. Těším se, až se zase celá parta sejdeme. Týden před mistrovstvím světa budeme hrát proti Američankám, což pro nás bude zase dobrý test. Určitě musíme zlepšit ještě komunikaci na ledě.

Reklama

  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko