Hlavní obsah

Další tvrdý úder pro ruský hokej, Euro Hockey Tour bude dva roky bez sborné! Kdo ji nahradí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský hokej musí skousnout další úder! Poté, co jej Mezinárodní hokejová federace před necelými třemi týdny vyřadila mj. z letošního seniorského MS a sborná se letos nepředstaví ani na Českých a Švédských hrách, přichází další reakce na válku na Ukrajině. Rusko nebude hrát turnaje seriálu Euro Hockey Tour ani příští dvě sezony!

Foto: David W Cerny, Reuters

Zklamaní ruští hokejisté po finále olympijského turnaje.

Článek

Sbornou na nich nahradí reprezentace Švýcarska, která si Euro Hockey Tour poprvé vyzkouší už v této sezoně. Švýcarský nároďák bude startovat na květnových Švédských hrách ve Stockholmu, které budou sloužit jako generálka na MS v Tampere a Helsinkách.

„Oficiálně ještě Švýcarsko smlouvu o účasti na Euro Hockey Tour v příštích dvou sezonách nepodepsalo, ale je vysoce pravděpodobné, že to takhle dopadne," uvedl pro Sport.cz zdroj dobře obeznámený se situací.

Kdo doplní nároďáky Česka, Švédska a Finska na Českých hrách, které se uskuteční na přelomu dubna a května; tedy týden před Švédskými hrami, zatím nebylo oficiálně informováno. Mělo by se jím ale stát Rakousko.

Jisté je, že se na turnaji v Ostravě představí čtyři účastníci. Tím čtvrtým bude velmi pravděpodobně Rakousko, pokud jej Mezinárodní hokejová federace na konci tohoto týdne potvrdí jako účastníka letošního MS. Podle finského listu Italehti by právě Rakousko a Francie měly nahradit Rusko a Bělorusko, které byly kvůli válce na Ukrajině dočasně vyloučeny ze všech mezinárodních akcí.

„Pozvání (na Švédské hry) je pro nás velkou ctí a vzniklo díky našim dobrým vztahům s ostatními národními asociacemi," uvedl generální manažer švýcarské reprezentace a ředitel tamějších národních týmů Lars Weibel pro stránky Švýcarské hokejové federace.

„Ze sportovního hlediska je optimální, že můžeme soutěžit se třemi nejlepšími národy na světě - včetně úřadujícího olympijského vítěze Finska - jen několik dní před začátkem mistrovství světa.

Reklama

Související témata: