Hlavní obsah

České hokejové hry bude letos hostit Ostrava. Místo Rusů Rakušané?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České hokejové hry, které budou na přelomu dubna a května předposledním turnajem před mistrovstvím světa, se uskuteční v Ostravě. Na severní Moravě se bude turnaj Euro Hockey Tour konat poprvé v historii. Místo potrestaného Ruska by na něm mělo startovat Rakousko. Finský kouč Kari Jalonen zažije premiéru na střídačce českého národního týmu 6. dubna ve Znojmě v přípravném utkání právě proti Rakousku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér hokejové reprezentace Kari Jalonen z Finska.

Článek

České hry proběhnou v Ostravě od 28. dubna do 1. května. Pro případ termínové kolize s domácími zápasy Vítkovic v extraligovém play off je připravena náhradní varianta s přesunem některého z mezistátních utkání tak, aby program vyřazovací části domácí nejvyšší soutěže nebyl narušen a klub tak mohl využít výhody domácího prostředí.

Třetího ze čtyř turnajů seriálu Euro Hockey Tour se nezúčastní; stejně jako o týden později Švédských her; Rusko, jak schválilo na konci února vedení Českého hokeje. Zatímco na Švédských hrách nahradí sbornou Švýcarsko, které bude hrát místo Rusů Euro Hockey Tour i nadcházející dvě sezony, obsazení letošních Českých her ještě není stoprocentně potvrzené.

Jisté je, že se na turnaji v Ostravě představí čtyři účastníci. Tím čtvrtým bude velmi pravděpodobně Rakousko, pokud jej Mezinárodní hokejová federace na konci tohoto týdne potvrdí jako účastníka letošního MS. Podle finského listu Italehti by právě Rakousko a Francie měly nahradit Rusko a Bělorusko, které byly kvůli válce na Ukrajině dočasně vyloučeny ze všech mezinárodních akcí.

Národní tým odstartuje kemp před MS v Tampere a Helsinkách 28. března. 6. dubna vyjede ve Znojmě k prvnímu přípravnému zápasu proti Rakousku, odveta je na programu o dva dny později v Linci.

Dvojutkání s Německem proběhne 14. a 15. dubna v Chomutově. Vstupenky na utkání ve Znojmě a Chomutově budou v prodeji od příštího týdne. Termíny a dějiště dvojutkání na Slovensku, které se uskuteční mezi 20. – 24. dubnem, teprve budou pořadatelem upřesněny.

Po Českých hrách čeká Jalonenovy svěřence od 5. do 8. května Švédské hry ve Stockholmu. MS začíná v pátek 13. května a Češi do něj vstoupí o den později proti Velké Británii.

Reklama