Hlavní obsah

Kanada - Švédsko 3:1Kanada slaví na Channel One Cupu první výhru

Hokejisté Kanady zdolali na Channel One Cupu v Moskvě Švédsko 3:1 a po úvodní středeční porážce s domácím Ruskem poprvé uspěli. Seveřané prohráli stejně jako ve čtvrtek, kdy podlehli sborné 0:1. Výsledky Kanady se do tabulky turnaje nezapočítávají.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Hokejisté Kanady se radují z branky

Článek

Do první velké šance se dostal ve 2. minutě Malte Strömwall, ale skóre neotevřel. Vzápětí se Švédové ubránili při trestu Pontuse Holmberga a Kanada zase odolala při vyloučení Erica O'Della. Druhou početní už zámořský celek zužitkoval. Při Lukase Bengtssona na trestné lavici se 54 sekund před koncem první třetiny trefil z pravého kruhu trefil Brandon Gormley.

Před polovinou utkání se Kanaďané dvěma fauly dostali na 37 sekund do oslabení tří proti pěti, ale odolali stejně jako při vyloučení Mata Robinsona. V 36. minutě Švédové vyrovnali, po přihrávce Emila Petterssona překonal Edwarda Pasqualea bekhendem Gustav Rydahl.

Kanada si ale za 91 sekund vzala náskok zpět. Do úniku se dostal Eric O'Dell a překonal Adama Reideborna blafákem do forhendu. Za dalších 75 vteřin měl tým kouče Claudea Juliena už dvoubrankový náskok.

V době, kdy byl švédský gólman bez hokejky, se trefil z levého kruhu Chay Genoway. V závěrečném dějství se stav už nezměnil ani při jedné přesilovce Švédska a dvou početních výhodách Kanady.

Hokejový turnaj Channel One Cup v Moskvě:
Kanada - Švédsko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Gormley (Tambellini, M. Robinson), 38. O'Dell (Graovac, Ellis), 39. Ch. Genoway (C. Knight, Currie) - 36. Rydahl (E. Pettersson, Almquist). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Romasko - Goljak, Šišlo (všichni Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 2502.
Kanada: Pasquale – Scarlett, Gormley, M. Robinson, Gilmour, Demers, M. Ellis, Ch. Genoway – Weal, Tambellini, Maillet - Currie, Street, C. Knight - Beck, Spooner, Fehr - Audette, O'Dell, Graovac - L. Ferraro. Trenér: Claude Julien.
Švédsko: Reideborn – Pudas, Heed, L. Bengtsson, Almquist, Hultström, Engsund – L. Johansson, E. Pettersson, O. Lindberg – J. de La Rose, Rydahl, E. Larsson – Strömwall, Holmberg, Brännström - Timashov, F. Olofsson, Wedin. Trenér: Johan Garpenlöv.

Reklama

Související témata: