Hlavní obsah

Na mistrovství světa pojedeme pro medaili, vyhlásila Mrázová. Kanadskou koučku v Liberci bavily bubny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libereckou generálku na mistrovství světa české hokejistky zvládly výhrou se Švédskem 5:2, nyní se znovu sejdou na konci března na přípravném kempu před šampionátem. Ten začne v americké Utice čtvrtého dubna. „Jedeme určitě pro medaile,“ vyhlásila Kateřina Mrázová.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráčky Česka se radují z pátého gólu v duelu se Švédskem

Článek

Za minimální cíl si po druhém místu na Turnaji pěti a celkovém prvenství na Euro Hockey Tour vytkly obhajobu bronzových medailí. „A když se podaří dojít ještě výš, budeme rády,“ vyhlásila zkušená útočnice české hokejové reprezentace Kateřina Mrázová, jež se o víkendu blýskla dvěma góly v sobotním zápase se Švýcarskem a dvakrát skórovala i na závěr se Švédskem.

„Pro nás šlo o výbornou zkoušku na další turnaje. Tyhle zápasy jsou od toho, aby nás připravily na mistrovsví a mohly jsme si vyzkoušet věci, které jsou potřeba,“ poznamenala Mrázová a zmínila například hru v oslabení. Češky ustály celkem jedenáct minut včetně dlouhého pětiminutového trestu ve druhé třetině.

„Blanka (Škodová) zachytala výborně. Byly tam momenty, kdy to bylo potřeba podržet, z pohledu gólmanky výborný. A i když jsme ve čtyřech, tak stejně chceme dát gól, nebojíme se zaútočit, což podle mě Švédky nečekaly, takže jsme tam kolikrát měly přečíslení dvě proti jedné. Nebojíme se hrát i ve čtyřech,“ pochvalovala si Mrázová.

„Ukázaly jsme sílu našeho týmu. Když plníme naše principy a hrajeme náš hokej, tak dominujeme a v tom chceme pokračovat,“ dodala 31letá rodačka z Kolína, hrající momentálně s kapitánkou nároďáku Anetou Tejralovou za Ottawu v nově vzniklé zámořské soutěži hokejistek PWHL.

Příklep s českými hokejistkami Kateřinou Mrázovou a Terezou Vanišovou.Video: Sport.cz

Český národní tým si v Liberci pochvaloval atmosféru. V pátek na duel s Finkami dorazilo 3313 fanoušků, což je nový rekord v Česku na zápase hokejistek. „Kulisa byla skvělá. Ženský hokej v Česku je na vzestupu, čehož si vážíme. Je znát, že podmínky jdou nahoru a zlepšujeme se. Myslím, že na nadcházejícím mistrovství se máme na co těšit,“ předpověděla Mrázová.

Fanoušky vyzdvihla i trenérka národního týmu Carla MacLeodová. „Jsem Kanaďanka, my nemáme bubny a podobné věci na našich zimácích. Takže tohle mě také nesmírně bavilo. Češi jsou hokejový národ, milují hokej a je to vidět i cítit. Moc nám to celý týden pomáhalo a doufáme, že ženský hokej nadále poroste a celá země nás v tom bude podporovat. Jsme za to vděčné, ale je to pouze začátek. Příští rok na mistrovství světa čekáme plný stadion,“ poznamenala směrem k přespříštímu mistrovství světa, které za rok hostí České Budějovice.

Reklama