Hlavní obsah

Nejšílenější nájezd v historii. Finova parádička ale cíl nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprosto nevídaný hokejový kousek byl k vidění v sobotním duelu Švýcarských her v Fribourgu. Zápas Švédska s Finskem rozhodovaly samostatné nájezdy a forvard Suomi Teemu Hartikainen zvolil zakončení z říše kouzelnických triků. Nevěříte? Podívejte se na video.

Foto: Profimedia.cz

Teemu Hartikainen (vzadu) na archivním snímku z letošního MS, kde Finové přidali po triumfu na ZOH další zlato.

Článek

Někdejší útočník Edmontonu začínal třetí sérii nájezdů v momentě, kdy žádný z předchozích exekutorů síť nerozvlnil. Možná i to byl důvod, proč dvaatřicetiletý rodák z Kuopia zvolil pro zakončení „zorro" trik, který se ale vymyká všemu, co jste kdy na ledě viděli.

Překvapivou superkreativní kličku totiž letošní vítěz olympijských her i mistrovství světa provedl jen jednou rukou a tím povýšil její náročnost o úroveň výš. Zvýšený tlak na sílu zápěstí a předloktí při jednoručním provedení měl ale negativní vliv na přesnost zakončení a puk cestu za záda nachytaného švédského gólmana nenašel. "Kreativní, je třeba říct...," ocenil pokus i švédský tým, který video sdílel na svém Twitteru.

I neúspěšný pokus se ale stal rychle virálem na sociálních sítích a fanoušci zručnost finského forvarda s ohromením oceňují. Byť upozorňují, že by případný gól pravděpodobně neplatil, protože puk při kličce nabral zpětný směr.

Po neproměněném Hartikainenově nájezdu se už další exekutoři dokázali prosadit a prémiový bod si nakonec připsali Švédové.

Reklama

Související témata: