Hlavní obsah

Nepochopitelné! Jak je možné, že to Čechům prošlo? cítí ve Švédsku křivdu po porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédští hokejisté vstoupili do domácího turnaje v rámci Euro Hockey Tour v Malmö porážkou 1:2 v prodloužení s Českou republikou. Tamní experti se po utkání podivovali především nad počínáním finské rozhodcovské dvojice Heikkinen, Brander, která podle nich přehlížela zjevné hrubé fauly českých hráčů.

Foto: Anders Bjuro, ČTK/AP

Švéd Emil Larsson (vlevo) v souboji s Lukášem Jaškem během utkání Euro Hockey Tour v Malmö.

Článek

Stěžovali si zejména na hokejky v obličejích hokejistů Tre Kronor, které údajně sudí přehlíželi. Nejvíce pozornosti pak vzbudil ve třetí třetině zásah holí do obličeje Jacoba de la Roseho, který mu způsobil podle tvrzení Švédů krvavé zranění. Píšťalky arbitrů však zůstaly v klidu.

„Tohle byl jasný zásah holí do obličeje. Je nepochopitelné, že rozhodčí nedali trest na dvě plus dvě minuty," rozčiloval se ve studiu bývalý švédský reprezentant a nyní expert stanice Viaplay Erik Granqvist.

„A to (rozhodčí) přehlédi další dva případy úderů hokejkou na hlavu. Čechům odpustili osm trestných minut. To je fakt špatné," čertil se dále s tím, že podobným zákrokům čelili také Jonathan Dahlén a André Petersson.

„Tohle byla ta nejjasnější vysoká hůl za celou sezonu," přidal si také televizní komentátor Tobias Dahlberg.

To kouč Sam Hallam bral situaci s větším nadhledem. „Měli jsme dostat pár dvouminutových přesilovek. Myslím, že to začalo už na konci první třetiny, kdy rozhodčí přehlédli krosček. Ale je to, jak to je. Když jsme měli přesilovku, tak jsme ji nevyužili, ale i tak jsme mohli vyhrát," přemítal trenér.

„Někdy tyhle situace nejsou z pohledu rozhodčích úplně jasně patrné. Navíc tu máme švédské čárové sudí, kteří se možná cítí být trochu pod tlakem, aby ukázali, že měří oběma stranám stejně," dodal Hallam.

Reklama