Hlavní obsah

Ranou do vazu se staly dva blbé góly na konci druhé části, připustil Stránský

Linköping/Praha

Nepředvedli proti Švédům vůbec nic. Absolutně nepovedené utkání sehráli čeští hokejisté na úvod Karjaly. V Linköpingu dali proti domácí reprezentaci jediný gól až necelé tři minuty před koncem, čímž jen mírnili porážku 1:4.

Foto: Stefan Jerrevang, ČTK/AP

Brankář české hokejové reprezentace Petr Kváča zasahuje proti Carlu Klingbergovi ze Švédska.

Článek
Fotogalerie

Poprvé sice dostal kotouč za brankovou čáru po úniku Jiří Smejkal, jenže sudí u videa rychle ověřili, že to bylo v rozporu s pravidly až po srážce českého hráče s Johanssonem hájícím švédskou branku „Dostal jsem se moc blízko před gólmana, abych mu puk ještě čistě zvednul nad beton," připustil v České televizi útočník působící v Lahti.

Pak už se hrálo podle švédských not. „Ze dvou chyb v obranném pásmu jsme pokaždé inkasovali," mrzelo Smejkala. Český tým se v zápase dostal jen k sedmnácti střelám, soupeři od poloviny utkání stačila udržovací taktika umocněná dvěma trefami v rozpětí 35 vteřin.

„Pár dobrých střídání jsme měli, soupeř ale naše střely skvěle blokoval a dostával se k většině odražených puků. Předčil nás pohybem i důrazem v osobních soubojích. Ranou do vazu se staly dva blbé góly na konci druhé části," líčil do kamery útočník Matěj Stránský.

Foto: Stefan Jerrevang, ČTK/AP

Branka Jiřího Smejkala nebyla uznána

Při prvním mezistátním utkání olympijské sezony se v dresu národního týmu mohli předvést i někteří uchazeči o účast v Pekingu, jenže za nominaci zodpovědný generální manažer Petr Nedvěd si k většině hráčů musel zapsat veliký otazník, tedy pokud po dnešní operaci kolena vydržel zápas sledovat.

Český tým nedokázal Švédům narušit systém, nebyl schopný pokrýt rotaci domácích útočníků s obránci. Chyběl mu rychlý přechod středního pásma, málo byl na puku a při až naivním počínání reprezentační obrany měl duel jasný průběh. Po čtvrtečním přesunu do hlavního dějiště turnaje Helsinek tam reprezentanti až v sobotu narazí na Finy.

Oznámkujte výkon české hokejové reprezentace proti Švédsku (jako ve škole: 1-nejlepší, 5-nejhorší).
1
3 %
2
1,1 %
3
5,3 %
4
14,1 %
5
76,5 %
Celkem hlasovalo 4404 čtenářů.

Reklama

Související témata: