Hlavní obsah

Reprezentace na Hvězdě: Hokej jak za starých časů, smál se Jalonen a na kulicha by potřeboval slovník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přestože venku panovaly teploty pod bodem mrazu, na sluníčku bylo mnohem snesitelněji než uvnitř stadionu na pražské Hvězdě, kde se hokejové reprezentace připravuje na Švédské hry. „Tohle je jak hokej za starých časů. Je tady fakt strašná zima,“ musel uznat Kari Jalonen a rozhlížel se po zimáku vybudovaném v roce 1983 a zastřešeném o devět let později, na kterém se nyní hraje jen krajský přebor. „Proto mám na hlavě tohle. Ani nevím, jak se to anglicky řekne,“ ukazoval si na nasazeného kulicha s bambulí. Pro něj tak atypického, neboť až dosud si vždy vystačil maximálně s kšiltovkou.

Hokejoví reprezentanti při tréninku mrzli. Začátek byl hodně nepříjemný, ale pak jsme si zvykliVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pořádná kosa byla po absolvování hodinu a půl dlouhého dopoledního tréninku i samotným hráčům. „Je to takový návrat do dětství. Jako malý jsem na takových zimácích, kde jsou dřevěné šatny, hrál pravidelně. Je to příjemná změna," říkal sparťanský bek Michal Kempný.

„Naposledy mi taková zima byla v Olomouci. Předtím tak dvanáct let zpátky shodou okolností zrovna tady na Hvězdě, když jsem tu hrál," usmíval se pardubický obránce Ondřej Vála, jenž si na Švédských hrách může odbýt premiérový start.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vála během tréninku hokejové reprezentace před turnajem Beijer Hockey Games 2023.

Nároďák se v Praze připravuje bez nemocného obránce Mozíka, jenž by se měl k týmu připojit ve středu v dějišti turnaje v Malmö, které je jen 90km od Ängelholmu, kde sídlí jeho klub Rögle.

„Jsme v kontaktu, v pondělí už se cítil líp, ale rozhodli jsme se ho netahat kvůli třem tréninkům do Prahy," vysvětlil Jalonen. Ten v úterý neměl k dispozici ani jednoho z asistentů Erata, jenž se od reprezentace na den odpojil z rodinných důvodů.

Reklama