Hlavní obsah

Smutný Hrubec po zpackaném turnaji: Přijeli jsme s tím nejlepším a stejně to nestačilo, stydím se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté ani na šestý pokus nedokázali zvítězit a před olympijskými hrami mají k ideální pohodě daleko. Na závěr Channel One Cupu padli v Moskvě se Švédskem 2:3 a skončili s jediným bodem poslední. Trenér Filip Pešán ani gólman Šimon Hrubec nehledají výmluvy: „Neuspěli jsme.“

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Švéd Pontus Holmberg v nájezdu na Šimona Hrubce.

Článek

Národní tým proti Švédsku inkasoval jako první i pošesté v sezoně. „Zápasy jsou jako přes kopírák. Začali jsme ustrašeně. Sice jsme byli víc emotivní a lépe jsme bojovali než v předchozích duelech, ale stejně jsme dostali první gól," popisuje Pešán. Důvod nervózních vstupů vysvětlit nedokáže. „Děláme spoustu individuálních chyb. Ty se stávají opakovaně a střídá se na nich velká část hráčů," doplňuje kouč.

Ve druhé části se český tým trochu zvedl a dostal se do vedení 2:1. „Cítil jsem, že mužstvo chce s výsledkem něco udělat. Nebyli jsme uspaní a skóre jsme otočili díky skvěle hrající první formaci. Ale že jsme poprvé v sezoně vedli, to je jen slabá útěcha," říká Pešán. Národní tým byl totiž ve třetí třetině pod tlakem a Švédsko si v přesilovkách vzalo ztracený náskok zpět. „Situace jsme řešili nesmyslně a doplatili jsme na nedisciplinovanost," je jasné českému trenérovi.

Čeští hokejisté tak v Euro Hockey Tour mají na kontě ze šesti zápasů jediný bod. Nejenže se jim nedaří výsledkově, ale zklamali i výkonem. „Teď se stydím. Nic jsme neuhráli, jen jeden bod... Já nevím, co pozitivního bych vypíchl," říká smutně brankář Šimon Hrubec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Filip Pešán a asistent Jaroslav Špaček během utkání s Finy.

Spokojený s dosavadním průběhem sezony pochopitelně není ani Pešán. „Na první turnaj jsme vzali mladý a nezkušený tým, neuspěli jsme. Teď tu bylo mnohem starší a zkušenější mužstvo, ale také jsme selhali," hodnotí. Hrubec před Channel One Cupem rozhodně věřil v lepší výsledky. „Když jsem viděl naši soupisku, tak jsem si říkal, že jsme silní a určitě něco uhrajeme," prozrazuje.

Výsledky české reprezentace tak dávají výrazný otazník nad nominací na olympijské hry v případě, že budou na turnaji chybět hokejisté z NHL. „Pokud nepojedou, budeme muset hodně zvažovat, koho vzít. Budeme reagovat na zprávy ze zámoří a složíme co nejlepší tým podle aktuální situace," slibuje Pešán.

Nálada v českém mužstvu ale není měsíc a půl před začátkem olympijského turnaje dobrá. „Šest porážek by se dalo před olympiádou zahodit. Jenže my jsme do Ruska přijeli s tím nejlepším, co můžeme z Evropy poskládat. A stejně to nestačilo, omlouvám se," dodává zkroušený Hrubec.

Reklama

Související témata: