Hlavní obsah

Švýcarsko - Finsko 3:2 SNŠvýcaři porazili na úvod turnaje Karjala Finsko po nájezdech

Hokejisté Švýcarska porazili v úvodním zápase turnaje Karjala Finsko 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si dva body do seriálu Euro Hockey Tour. Utkání v Turku rozhodl Damien Riat, gól a asistenci si za vítěze připsal Sven Andrighetto.

Foto: Vesa Moilanen, ČTK/AP

Finský reprezentant Juho Lammikko (vlevo) v souboji se Švýcarem Marcem Mullerem.

Článek

Švýcaři byli střelecky aktivnější a v 10. minutě se dostali i do vedení, poté co Ambühl našel zpoza branky volného Andrighetta. Domácí dokázali vyrovnat na začátku druhé třetiny, kdy Immala využil první přesilovou hru utkání a potrestal faul Thürkaufa.

Další branky se diváci dočkali až ve třetí části. Karjalainen z ideálního prostoru mezi kruhy prostřelil gólmana Genoniho, Švýcaři ale v 51. minutě vyrovnali. Andrighetto našel u branky volného Karreru a pětadvacetiletý bek překonal Säteriho podruhé.

Další branka v základní hrací době nepadla a došlo na prodloužení, ani ve třech hráčích na každé straně se ale žádnému týmu nepodařilo rozhodnout. V samostatných nájezdech se na straně Finů prosadil pouze Lehterä, na švýcarské straně uspěli Moy a Riat. Švýcarsko porazilo Finsko stejně jako na květnových Švédských hrách.

Hokejový turnaj Karjala, součást Euro Hockey Tour (Turku):
Finsko - Švýcarsko 2:3 po sam. náj. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Innala (Suomela, Hakulinen), 44. Karjalainen (Lehtonen) - 10. Andrighetto (Ambühl, Bertschy), 51. Karrer (Andrighetto, Ambühl), rozhodující nájezd Riat. Rozhodčí: Harnebring, Magnusson (oba Švéd.) - Hautamäki, Sormunen (oba Fin.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5082.
Finsko: Säteri - Saarijärvi, Lindbohm, Riikola, Lehtonen, Pokka, Vittasmäki, Seppälä, Melart - Merelä, Lehterä, Innala - Karjalainen, Suomela, Hakulinen - Antonen, Lammikko, Turunen - Anttila, Björninen, Liukas- Räsänen. Trenér: Jukka Jalonen.
Švýcarsko: Genoni - Marti, Kukan, Müller, Alatalo, Geisser, Rathgeb, Karrer - Andrighetto, Ambühl, Bertschy - Hofmann, Jäger, Simion - Moy, Müller, Künzle - Rod, Thürkauf, Riat - Eggenberger. Trenér: Patrick Fischer.
Vše o zápase Česko - Švédsko naleznete ZDE

Reklama