Hlavní obsah

Velké napětí a pak radost. Přijela řada hráčů z NHL, o to víc si nominace cením, říká Řepík

Brno

Když se dozvěděl, že jeho jméno nechybí ve finální nominaci pro mistrovství světa v Bratislavě, pocítil velkou úlevu. Útočník Michal Řepík figuruje na seznamu pětadvaceti hokejistů, kteří v úterý dopoledne vyrazí z hlavního nádraží v Praze do dějiště turnaje.

Trenér Miloš Říha odtajnil nominaci na mistrovství světa. Kdo pojede na Slovensko? Video: Sport.cz

 
Článek

Hráčům bylo těžké říct ne. Miloš Říha vysvětluje, proč na MS nebere Zaťoviče a další hráče.

„Mám radost, že jsem se do výběru dostal. Přijela sem řada hráčů z NHL, o to víc si cením, že můžu s kluky do Bratislavy jet," hřeje třicetiletého křídelníka, jenž odcestuje na čtvrtý šampionát v řadě. Tak silnou konkurenci však v národním týmu těsně před finálními škrty nepamatuje. Širší kádr čítal před začátkem Carlson Hockey Games v Brně celkem šestatřicet jmen.

„Tolik hráčů nikdy ke konci na turnaji nebylo. Trochu převládala lehká nervozita, ale trenéři se rozhodli to udělat takhle. Chtěli mít širší kádr a my jsme to akceptovali. Všichni se snažili předvést maximum, aby se zalíbili trenérům a dostali do nominace," prohlásil forvard Slovanu Bratislava. O nominaci se hráči mezi sebou příliš nebavili. „Spíš jsme se soustředili každý na svůj výkon, abychom předvedli to nejlepší, ukázali, co v nás je, a trenéři nás vzali," připomněl Řepík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík během srazu hokejové reprezentace.

V kádru pro MS je 22 hráčů do pole a tři brankáři. Právě 25 borců může trenér národního mužstva Miloš Říha na Slovensku zapsat na soupisku. Někteří hráči se v ní ale nakonec možná neobjeví, v případě vyřazení z druhého kola play off NHL by tým mohli posílit útočníci Bostonu David Pastrňák, David Krejčí i forvard San Jose Tomáš Hertl, o které vedení reprezentace stojí.

„Zpočátku na soupisce nebudou všichni. Doufám, že budu zapsaný," přeje si Řepík, který v neděli proti Rusku jako jediný překonal gólmana Vasiljevského. Češi v utkání padli 1:4 a navzdory slibným výkonům nakonec s jednou výhrou a dvěma porážkami obsadili na Carlson Hockey Games poslední místo.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Kouč v ráži. Trenér českého týmu Miloš Říha při utkání se Švédskem v Brně.

„Musíme se na šampionátu ještě víc tlačit do brány, hodně jsme to hráli po koutech. A taky zlepšit defenzivu. Dostali jsme v Brně celkem 7 gólů, i když některé byly do prázdné branky. Tým už bude pohromadě, lajny udělané a už to budeme v Bratislavě ladit k prvnímu zápasu," uzavírá Řepík.

Reklama