Hlavní obsah

Bitva na ledě. Košice s Popradem nasbírali v utkání play off 476 trestných minut

Poprad

Sobotní šestý čtvrtfinálový duel slovenské extraligy mezi Popradem a Košicemi přinesl nový rekord soutěže v počtu trestných minut. Sudí Juraj Konc a Peter Lokšík jich rozdali celkem 476 a padlo tak dosavadní maximum soutěže z duelu Trenčína s Martinem z března 2008. Tehdy bylo uděleno 334 trestných minut a byl u toho také Konc s Vladimírem Baluškou.

Článek

Duel v Popradu se vyhrotil až v poslední minutě. Do té doby udělili sudí jen patnáct dvouminutových trestů. Jenže 51 sekund před koncem se strhla hromadná bitka a po 28 sekundách další. Do té druhé se dostal v dresu Popradu i český obránce Miroslav Jáchym, který inkasoval celkem 35 trestných minut. Hráči Popradu, který duel vyhrál 3:0 a vyrovnal stav série na 3:3, dostali celkem 231 minut, Košičtí ještě o 14 více.

Světovým rekordem je 607 trestných minut udělených v lednu 2010 v utkání Kontinentální ligy mezi Čechovem a Omskem, které bylo ukončeno už po necelých čtyřech minutách. Také z ledna 2010 pochází rekord české extraligy, v jejímž 46. kole rozdali sudí v utkání Zlín - Sparta 439 trestných minut.

V NHL je maximum 419 minut ze souboje Ottawy s Philadelphií z března 2004.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články