Hlavní obsah

Červenka prodloužil smlouvu s Rapperswilem o další rok

Hokejový útočník Roman Červenka prodloužil o další rok kontrakt se švýcarským týmem Rapperswil-Jona. Sedmatřicetiletý kapitán reprezentačního týmu by měl barvy Lakers hájit nejméně do konce sezony 2024/25. Klub o prodloužení spolupráce informoval na webu.

Foto: lakers.ch

Roman Červenka v dresu švýcarského Rapperswilu.

Článek

Červenka působí ve švýcarské nejvyšší soutěži už od ročníku 2016/17. Za tým Rapperswil-Jona odehrál poslední čtyři sezony, přičemž v té poslední nosil na dresu i kapitánské "céčko" a v základní části obhájil triumf v produktivitě. Mistr světa z roku 2010 si připsal v 43 zápasech 59 bodů za 16 branek a 43 asistencí a potvrdil pozici jedné z největších hvězd přední evropské soutěže.

Spolu s Červenkou prodloužil smlouvu do konce sezony 2024/25 s možností opce na další rok také jiný zkušený útočník Jeremy Wick. "Je to další silný signál pro rozvoj naší organizace, že se Červenka a Wick rozhodli zůstat u Lakers," pochvaloval si sportovní ředitel Janick Steinmann.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Červenka během slavnostního vyhlášení ankety Zlatá hokejka 2023.

"Oba jsou svým způsobem nesmírně důležitými pilíři v naší týmové struktuře a sehráli klíčovou roli v tom, že jsme v posledních letech dokázali udělat kroky směrem vpřed. Jsem přesvědčen, že díky svému příkladnému přístupu pro nás oba budou hrát důležitou roli i v následujících dvou letech," dodal Steinmann.

Na loňském mistrovství světa v Tampere a Helsinkách vyhrál Červenka jako čtvrtý český hokejista v historii produktivitu šampionátu. V roli kapitána pomohl k zisku bronzu a ukončení desetiletého čekání Česka na medaili z velké akce 17 body za pět branek a 12 asistencí z deseti utkání. Byl zvolen nejlepším útočníkem a dostal se i do All Star týmu turnaje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.