Hlavní obsah

Červenka vládne produktivitě švýcarské ligy, Stránský vede tabulku střelců

Český útočník Roman Červenka z Rapperswilu-Jona vede produktivitu švýcarské hokejové ligy o čtyři body před Kanaďanem Chrisem DiDomenicem z Bernu a Švédem Linusem Omarkem ze Ženevy. Sedmatřicetiletý odchovanec pražské Slavie zaznamenal v 34 zápasech 50 bodů a s 35 asistencemi je i nejlepším nahrávačem. O pozici nejlepšího střelce se s 23 trefami dělí Matěj Stránský z Davosu s Teemuem Hartikainenem ze Ženevy a Aleksim Saarelou z Langnau.

Červenka válí ve Švýcarsku. Umí, co vás žádný skills kouč nenaučí a co mladým nejčastěji chybí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Červenka útočí na obhajobu vítězství v kanadském bodování, které ve švýcarské lize ovládl jako třetí český hokejista v historii. V sezoně 2018/19 vyhrál produktivitu Dominik Kubalík z Ambri-Piotty, v předminulém ročníku kraloval Jan Kovář z Zugu. Červenka si připsal v minulém sezoně v 52 zápasech 64 bodů za 20 branek a 44 asistencí.

Páté místo patří se 43 body za 12 gólů a 31 asistencí z 41 utkání Michaelu Špačkovi z Ambri-Piotty. Stránský je s 35 body devatenáctý a Jan Kovář se stejným počtem bodů dvaadvacátý.

Gólman Šimon Hrubec z Curychu vládne statistikám brankářů s nejvyšší úspěšností zákroků 93,06 procenta a s nejnižším průměrem 2,03 obdržené branky na zápas. Se čtyřmi čistými konty je čtvrtý.

Reklama

Související témata: