Hlavní obsah

Červenka exceluje. Umí, co vás žádný skills kouč nenaučí, chválí reprezentační trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ve třech z předchozích čtyř sezon vyhrál kanadské bodování švýcarské hokejové ligy Čech. V roce 2019 to byl Dominik Kubalík, o dva roky později Jan Kovář a loni Roman Červenka. Ten momentálně vede také bodování aktuálního ročníku, když už zakulatil počet kanadských bodů na číslo padesát. Červenka tak má nakročeno k obhajobě prvenství. „Našel angažmá snů,“ míní Martin Kézr v pořadu Příklep na Sport.cz.

Červenka válí ve Švýcarsku. Umí, co vás žádný skills kouč nenaučí a co mladým nejčastěji chybí. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Červenka je od této sezony kapitánem týmu SC Rapperswil-Jona Lakers, kde působí už čtvrtým rokem a k jeho spoluhráčům patří i krajané Petr Čajka a Michal Jordán.

„Myslím si, že našel ideální tým i vnitřní pohodu. Hraje to, co se od něj v uvozovkách čekalo celou kariéru a nepovedlo se mu to prodat třeba v NHL," soudí šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi. Vzpomínka na legendárního kouče v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Velká slova chvály pro 37letého veterána má také Dušan Andrašovský, šéftrenér ženské reprezentace, mládežnický trenér v Plzni a skills kouč. Jak vypadá Červenka z pohledu trenéra hokejových dovedností? „Vybavenej. Jedno slov stačí," odpovídá Andrašovský na otázku moderátora Honzy Homolky.

Šéf Pardubic kritizuje angažování Jalonena. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Prostě bruslař, skvělý technický hráč a má hlavně to, co žádný skills kouč žádného hráče nenaučí: Vidí hru," poukazuje někdejší extraligový útočník na Červenkovu herní inteligenci. Ta mu během 33 utkání švýcarské ligy vynesla sbírku padesáti kanadských bodů za patnáct vstřelených branek a pětatřicet asistencí.

Bývalý slovenský reprezentant zároveň upozorňuje, že právě v této schopnosti se liší od mladších hokejistů. „Tam je prostě problém dnešních mladých hráčů. I když umí stokrát víc než naše generace, mají výbornou možnost výbavy, dokáží se na trénincích naučit velké věci," vysvětluje někdejší forvard Plzně, Pardubic či Zlína.

„Rozdíl v dnešním hokeji je samozřejmě rychlost. Zrychlil se, to musím uznat... Ale schopnost vidět, předvídat, participovat a tyhle věci, to myslím, že mladým hráčům, hodně chybí," přiznává Andrašovský.

Více k tématu najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno