Hlavní obsah

Český reprezentant to ve Finsku zase přehnal. Slitování s ním neměli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kraluje statistikám celé finské nejvyšší hokejové soutěže, velkou radost z toho ovšem český reprezentační obránce Michal Jordán mít nemůže. V nové sezoně sice i po sedmi odehraných zápasech na první gól i asistenci čeká, s 50 trestnými minutami je ale letní posila Lahti suverénně nejtrestanějším hráčem ligy. A navíc už se dostává pod drobnohled disciplinární komise.

Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Tomi Natri / All Over Press, Profimedia.cz

Obránce finského Lahti Michal Jordán.

Článek

Lahti v pátek hostilo tým Vaasa (2:4), pro třiatřicetiletého zlínského rodáka však duel skončil už zkraje druhé třetiny, když nevybíravým zákrokem ramenem zasáhl do hlavy švédského centra Johana Sundströma.

O víkendu pak disciplinárka udělila bronzovému medailistovi z loňského MS dodatečnou stopku na tři zápasy.

„Jordánův zákrok byl veden výhradně na hlavu soupeře, který přitom náhle nezměnil svůj pohyb. Zákroku šlo předejít lepší orientací a načasováním,“ stojí v prohlášení.

Jordán už neabsolvoval víkendové utkání proti IFK Helsinky, které Lahti vyhrálo 2:1 po nájezdech a v tabulce se s osmi body posunulo na dvanáctou příčku. Účastník šesti MS, ZOH 2018 a Světového poháru 2016 vynechá ještě středeční souboj s KooKoo a ten páteční na ledě TPS Turku.

Není to poprvé v sezoně, kdy Jordán obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Nedohrál ani před necelými dvěma týdny proti KalPě Kuopio.

Reklama