Hlavní obsah

Jordán míří do Finska. Nekoukal jsem jen na peníze, říká. A MS? Je mi z toho smutno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentační obránce Michal Jordán mění působiště, ze švýcarského Rapperswilu se přesouvá do Lahti Pelicans. S letošním finalistou finské ligy podepsal brzy 33letý účastník světových šampionátů kontrakt na dva roky. „Měl jsem i nabídky, které byly oproti Lahti finančně lákavější. Ale nekoukal jsem se jen na peníze,“ uvedl obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Jordán bude nově působit ve Finsku.

Článek

Už během světového šampionátu v Rize mluvil Jordán o tom, že by i nadále chtěl s hokejem pokračovat v zahraničí a že výtečnou štací by pro jeho rodinu mohl být sever Evropy. Jak si přál, tak se i stalo.

„To, jak se ve Finsku pracuje, jak jsou na tom hráči kondičně, je pro mě dobře. Kariéru bych si mohl ještě prodloužit. Podmínky v klubu jsou výborné, pracují tam skvělí trenéři. Dalším důležitým aspektem bylo, že synovi je čtrnáct let, také hraje hokej. Nevím, zda se mu bude věnovat profesionálně, ale i pro něj to bude dobrý krok. To, jak se ve Finsku dělá mládežnický hokej v kombinaci se studiem, je vyhlášené," uvedl Jordán v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Jordán se v minulosti pokoušel prosadit v NHL, v roce 2016 ale zakotvil v KHL. Hrál v Kazani, pak šest let za Chabarovsk, odkud se loni v prosinci, tedy deset měsíců po ruském vpádu na Ukrajinu, přesunul do Švýcarska. „Mou prioritou bylo hrát ještě v cizině a finská liga je velice kvalitní. Ve spojení s tím, že budeme s rodinou pohromadě a syn může hrát hokej také na velmi dobré úrovni, je to ideální. Všechno mi dávalo smysl. Sedli jsme si doma dohromady, u nabídek sepsali plusy a mínusy a tahle nám vycházela absolutně nejlépe," řekl.

A zatímco syn tu může rozvíjet hokej, dcera, která holduje tenisu, se možná bude muset sportovně přeučit. „Už jsem si z ní dělal srandu, že vyfasuje vybavení a začne se učit běhat na lyžích," vypráví s úsměvem.

Jordán se zároveň v rozhovoru vrátil k uplynulému mistrovství světa, kde reprezentace skončila osmá.

„Samozřejmě je mi z toho smutno. Čtvrtfinále jsme neudělali, od toho se hodnotí celý turnaj. Nechci se vymlouvat, ale když nám brzy vypadli Filip Chytil a Lukáš Sedlák, byla to veliká ztráta. Chyběl první a druhý centr, kluci, kteří dokáží vyhrát buly, jsou důležití na přesilovce i v oslabení. Není to tak, že bychom nehráli na sto procent, ale skupina dopadla, jak dopadla. A pokud si vezmeme poslední tři zápasy, tak proti Kanadě, Švýcarsku a Americe jsme dali dohromady tři góly. To je málo, s tím se na úspěch pomýšlet nemůže."

Reklama