Hlavní obsah

Dojemný příběh. Český gólman při mistrovských oslavách rozbalil dárek od zesnulého idolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jásal, slavil, ale také si připomněl legendu, od které kdysi dostal dárek. A právě ten český brankář hokejistů Nitry Libor Kašík rozbalil ve chvílích radosti. Připomněl si tak nedávno zesnulého Romana Čechmánka, který byl jeho brankářským idolem.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Gólman Nitry Libor Kašík se raduje s medailí za titul.

Článek

„Není to žádné tajemství. S Romanem jsem byl velmi dobrý kamarád a jeho dcera Katka je moje nejlepší kamarádka,“ vzpomněl si Kašík při vlně oslav titulu na velké jméno z nedávné historie českého hokeje, člena zlatého olympijského týmu z Nagana a mistra světa. Jeden ze vzorů z mládí.

„Myslím si, že mnoho kluků z mého ročníku přivedl k hokeji, a moc si vážím, že jsem takového člověka mohl mít v životě. Opustil nás podle mě ve velmi mladém věku (ve dvaapadesáti),“ připomněl Kašík dále s tím, že od Čechmánka kdysi dostal doutník. „Byl v jeho osobní sbírce a chtěl jsem si ho na jeho počest zapálit ve speciální chvíli, která byla právě teď,“ říkal dvaatřicetiletý český gólman, který s Nitrou v této sezóně napsal málo uvěřitelný, ale o to krásnější příběh. Z osmého místa v tabulce to jako historicky nejníže postavený klub základní části dotáhla až k titulu. Kašík se k prvenství dostal po dlouhých letech. Doma se mu povedlo ovládnout extraligu se Zlínem v roce 2014.

Slovenským titulem zase až tak překvapený nebyl. „Já jsem říkal, že máme velmi kvalitní tým a obrovskou sílu v ofenzivě, a že pokud se srovnáme a začneme hrát jako tým, tak máme šanci. Ono se to událo a já jsem z toho měl obrovskou radost, přičemž musím říct, že soupeře jsme válcovali,“ komentoval cestu k prvenství, kterou završil velkolepým finálovým triumfem proti Spišské Nové Vsi (4:0 na zápasy). A velkým jásotem.

„Myslím si, že kromě série s Popradem (4:2 ve čtvrtfinále) to bylo jednoznačné. Nechci to shazovat, ale ostatní série už byly asi trošku jednodušší. Ten tým si hlavně věřil a věděl, jak má hrát to play-off, co bylo důležité,“ dodal český gólman, který by měl i nadále zůstat ve stávajícím působišti.

„Pokud mě někdo neproplatí a nevytáhne nějaký obrovský granát, tak zůstávám v Nitře, protože tady mám kontrakt. Momentálně bych to asi neřešil, myslím si, že to je na agentovi a vedení Nitry. Všechno zde však funguje tak perfektně, že pokud se nic nestane, tak bych chtěl zůstat,“ dodal.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články