Hlavní obsah

Exemplární trest za napadení rozhodčího. Hokejista si nezahraje více než rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Disciplinární komise s ním neměla žádné slitování. Dvaadvacetiletý hokejový obránce Casper Gillberg, který ve víkendovém utkání páté nejvyšší švédské hokejové ligy narazil na mantinel rozhodčího Jespera Eka a způsobil mu tím zlomeninu ruky, dostal nepodmíněný zákaz činnosti až do konce roku 2024.

Foto: Profimedia.cz

Hokej - ilustrační foto

Článek

Gillberg se bezprostředně po konci zápasu dušoval, že nešlo o úmyslný zákrok. Video z inkriminovaného momentu však naznačuje opak. „Stydím se a lituji, že jsem se s Jesperem dostal do takové situace,“ uvedl následně švédský zadák v pondělí večer ve svém prohlášení.

Disciplinárku soutěže však neobměkčil. Gillbergovi naopak při vynesení více než třináctiměsíčního trestu přitížilo, že je recidivistou, neboť si v minulé sezoně odpykával šestitýdenní stopku.

Ve verdiktu disciplinární komise je poukázáno na to, že Gillberg byl v minulé sezoně suspendován na delší dobu a že trest bude proto ještě tvrdší.

„Teď projevil naprostou lhostejnost k bezpečí rozhodčího, když se ho rozhodl bezohledně zasáhnout, přestože si byl plně vědom toho, že napadá rozhodčího,“ uvedla disciplinární komise ve svém odůvodnění.

Dostal podle vás Casper Gillberg za svůj čin spravedlivý trest?
Ano
95,1 %
Ne
4,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2498 čtenářů.

Reklama