Hlavní obsah

Hokejisté Tappary Tampere porazili Luleu a vyhráli Ligu mistrů

Hokejisté Tappary Tampere vyhráli ve finále Ligy mistrů na ledě švédského celku Lulea IF 3:2 a po loňské finálové porážce s Rögle poprvé dosáhli na triumf. V kádru poražených nechyběl český obránce Filip Pychota, který se mohl stát druhým českým vítězem v osmém dohraném ročníku soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Juuso Ikonen z Tappary Tampere slaví triumf v Lize mistrů.

Článek

Loni se se švédským Rögle dočkal triumfu obránce Vojtěch Mozík. Tappara se stala druhým finským šampionem po Jyväskylä v roce 2018. Čtyřikrát v soutěži triumfovala Frölunda a v prvním ročníku zvítězila právě Lulea.

Tappara se ujala vedení už po 102 sekundách v přesilové hře při vyloučení Juhaniho Tyrväinena, kdy se trefil z levého kruhu Kristian Tanus. V 8. minutě zvýšil z pozice mezi kruhy Niko Ojamäki.

Po minutě třetí třetiny definitivně rozhodl Jori Lehterä, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Linus Fröberg. V 53. minutě snížil v přesilovce trefou z levého kruhu obránce Erik Gustafsson. V power play 130 sekund před koncem z dorážky dostal Luleu na kontakt Juhani Tyrväinen, ale Tappara jednobrankový náskok udržela.

Finále play off hokejové Ligy mistrů
Lulea IF - Tappara Tampere 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 53. E. Gustafsson (Fröberg, J. Connolly), 58. Tyrväinen (Shinnimin, J. Connolly) - 2. Tanus (Matuškin, Levtchi), 8. Ojamäki (B. Thomas, Ikonen), 41. Lehterä (Tanus, Savinainen). Rozhodčí: Štolc (SR), Schrader - Wölzmüller (oba Něm.), Cattaneo (Švýc.). Vyloučení: 5:10. Využití: 0:1. Diváci: 6150.
Lulea : Ward - Honka, E. Gustafsson, J. Andersson, Sellgren, Pyrochta, Själin - Shinnimin, Fröberg, Komarek - T. Sallinen, Tyrväinen, Komarov - Emanuelsson, J. Connolly, Brännström - J. Rask, J. Berglund, Mattsson - Olausson, Nikupeteri. Trenér: Berglund.
Tappara Tampere: Heljanko - Kemiläinen, Vittasmäki, Matuškin, Seppälä, Tuulola, Jürgens, B. Thomas - Merelä, M. Davidsson, Levtchi - Tanus, Lehterä, Savinainen - Ojamäki, Juusolkonen, Puhakka - Kuusela, Platt, Granath - J. Davidsson. Trenér: Tapola.

Reklama