Hlavní obsah

Hokejisté Zvolenu překvapili, na play-off si nalakovali nehty na rukou

Praha

Rituály v play-off mívají velkou moc. Zarostlé tváře, obarvené hlavy, společné pokřiky, oholená hlava trenéra, bojové tance. Hokejisté Zvolenu ale přišli před semifinále slovenské extraligy s Košicemi s něčím úplně novým. Nalakovali si nehty. Ano. Ti, kteří hrají nejrychlejší kolektivní sport na světě. Ti, kteří do sebe vráží u mantinelu. Ti, kteří dokážou předvést rvačku. Ti teď mají nalakované nehty na rukou.

Foto: Sport.cz

Zvolenský hokejista Jurik (vlevo) v souboji s Draveckým z Košic v semifinále slovenské extraligy.

Článek

Podle slovenského serveru cas.sk si tento velmi netradiční rituál přichystali hokejisté Zvolenu už na Skalicu, ale tam do tohoto „překvapení" šli jen dva hráči. Nyní se přidali další.

„Chtěli jsme vymyslet něco speciálního a netradičního, co ještě na Slovensku nebylo. Jako první do toho šel Marek Čurilla, který je pro každou srandu. Po čtvrtfinále se přidali další kluci," řekl autor nápadu Marek Slovák.

"Nehty jsou červenobílé, celá operace trvá asi pět minut. Pro starší hráče není povinná, ale všichni ctí, že se neholíme," svěřil se na stránkách sme.sk brankář Adam Trenčár, který používá ještě jednu záležitost v play-off.

A tím je čtení z knihy - Debordelizace hlavy. „Pomáhá mi se soustředit na jednu věc. Otevírám ji kdekoliv, vždy tam najdu pořádek v hlavě."

Páteční první zápas série však Zvolen v Košicích prohrál 4:7.

Reklama

Související témata: