Hlavní obsah

Hokejový mistr světa si rozhovorem pořádně zavařil. Hrozí mu až 10letý distanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V euforii z vysoké výhry a pomoci klubové legendě se rozpovídal před novináři tak, že si tím pořádně zavařil. Švédského hokejového mistra světa Carla Klingberga nyní tamní svaz vyšetřuje kvůli podezření z nelegálního ovlivnění zápasu.

Foto: Profimedia.cz

Švédský útočník Carl Klingberg (uprostřed ) mezi obráncem Michalem Jordánem a brankářem Alešem Stezkou při utkání Euro Hockey Tour v Malmö.

Článek

Klingberg v dresu Frölundy slavil na konci září v Elitserien vysokou výhru nad Rögle 8:2.  Tahle konkrétní podoba výsledku udělala speciální radost jednomu z ikonických fanoušků klubu, jemuž se přezdívá Sebbe Indian, občanským jménem Sebastian Kjellberg.

Ten je totiž veřejně znám tím, že už roky při zápasech Frölundy sází na její výhru 8:2. Kurzy na takový výsledek jsou pochopitelně velmi zajímavé, a když se zadaří, tak i z pravidelně vsazených 20 švédských korun, což údajně bývá „Indiánův“ vklad, může vzejít příjemná finanční výhra.

Podle serveru Svenska Spel Kjellberg takto v roce 2016 vyhrál 15 tisíc švédských korun (přes 30 tisíc Kč). Díky zápasu proti Rögle si měl přijít za 20korunovou sázku na 9 420 švédských korun.

Na tom by nebylo zase nic tak senzačního, kdyby se zkušený útočník Frölundy Klingberg při pozápasovém rozhovoru pro list Expressen nepřiznal, že výsledek tak trochu ovlivnil právě tak, aby mohl známý fanoušek v sázkové kanceláři vyinkasovat tučnou výhru.

„Znám (fanouška) Sebbeho Indiana už asi 15 let, je to klubová legenda. Pokaždé sází na naši výhru 8:2. Když byl v závěru tenhle výsledek, tak jsem klukům na střídačce říkal, ať už sakra nedávají žádné góly, aby on mohl vyhrát. Je to fantastické, doufám, že si hodně vydělá,“ řekl Klingberg v rozhovoru.

Co se jevilo jako sympatická legrácka, se ale 32letému světovému šampionovi z roku 2017 může nepříjemně vymstít. Právě apel na to, aby hráči Frölundy už úmyslně žádný gól nepřidali, bude nyní svaz zkoumat jako možné nelegální ovlivnění zápasu.

„Švédská hokejová asociace zahájila vyšetřování. Probíhá komunikace s Frölundou a Carlem Klingbergem. Pokud vyšetřování odhalí možné ovlivnění zápasu, hráč bude nahlášen disciplinární komisi,“ vysvětlil listu Aftonbladet jeden ze svazových manažerů Magnus Maartensson.

Paleta trestů za možné ovlivnění zápasu se v rámci nejvyšší švédské soutěže pohybuje od zákazu činnosti na jeden měsíc až na 10 let.

Související témata: